hasbro monopoly
Anete Lusina/Pexels

La joguinaire Hasbro ha anunciat que planeja acomiadar el 15% de la plantilla, més de 1.000 treballadors, i ha advertit al mercat que els seus resultats seran pitjors del que s'esperava després de registrar una significativa reducció dels ingressos durant la campanya nadalenca.

  • 58,14$
  • 4,01%

Segons la companyia, amb aquestes mesures, juntament amb les inversions contínues en sistemes i cadena de subministrament, l'empresa està “en vies d'assolir el seu objectiu d'estalviar entre 250 i 300 milions de dòlars en costos anuals d'execució per a finals del 2025, per impulsar la rendibilitat i la reinversió en el creixement de la marca principal”.

“L'eliminació d'aquests llocs afectarà molts treballadors lleials de Hasbro i no prenem aquest procés a la lleugera. Tot i això, els canvis són necessaris per tornar el nostre negoci a una posició competitiva, líder en la indústria, i per establir les bases de l'èxit futur”, ha apuntat Chris Cocks, conseller delegat de Hasbro.

Com a part d'aquests canvis organitzatius i comercials, Eric Nyman, president i director d'operacions, deixarà Hasbro. El negoci de Productes de Consum dependrà directament del CEO. “Agraïm la dedicació d'Eric a Hasbro durant els darrers 18 anys i el lideratge que ha proporcionat. En nom de tots els que formem part de Hasbro, li desitgem el millor en els seus futurs projectes”, ha afegit Cocks.

"Tot i el fort creixement de Wizards of the Coast i Digital Gaming, Hasbro Pulse i el nostre negoci de llicències, el nostre negoci de Productes de Consum va tenir un rendiment inferior al quart trimestre en un entorn de consum nadalenc difícil", ha assenyalat el CEO, alhora que ha destacat la seva confiança en l'estratègia Blueprint 2.0 presentada a l'octubre, “que inclou centrar-nos en menys marques i més grans, en els jocs, digitals i en els nostres negocis de venda directa al consumidor i de llicències, que creixen ràpidament”.

Segons Hasbro, els ingressos del quart trimestre cauran un 17% fins als 1.680 milions de dòlars, mentre que estimen unes pèrdues ajustades entre 1,29 i 1,31 dòlars per acció en contrast amb els guanys de 1,52 dòlars per dret que estimava el consens. Així mateix, la joguinaire ha assenyalat que estima una reducció del 9% de les vendes per a tot el 2022 fins als 5.860 milions de dòlars

Diversos minoristes han registrat vendes inferiors a les previstes al quart trimestre, a mesura que s'accentua la preocupació per l'economia. Els acomiadaments també han estat generalitzats, amb IBM i SAP entre les darreres companyies a anunciar retallades.

Després de conèixer aquestes notícies, el valor cau per sobre del 4% a Wall Street. Des del començament d'any, els títols de Hasbro han remuntat un 4,5% després de tancar l'últim any amb caigudes de més del 30%.