telecoms-frequence-5g-telephonie-mobile-world-congress

La GSMA, organitzadora del Mobile World Congress de Barcelona, ha decidit ajornar l'edició de 2021, prevista inicialment entre l'1 i el 4 de març. Segons ha anunciat en un comunicat, es farà del 28 de juny a l'1 de juliol.

L'organització del MWC considera que l'evolució de la pandèmia no fa aconsellable mantenir les dates per a l'esdeveniment tecnològic més gran del món.

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha anunciat aquest dimecres que el Mobile World Congress (MWC) s'ajornarà de la primera setmana de març a la fi de juny de 2021 per la crisi del coronavirus, en una roda de premsa a Barcelona. La GSMA assegura estar compromesa perquè MWC21 Barcelona pugui dur-se a terme amb seguretat i introduirà convocatòries telemàtiques per poder afrontar la demanda d'assistents.

Hoffman, que ha volat aquest dimecres a Barcelona, ha explicat que es tracta d'una reorganització que no es tornarà a repetir i que al 2022 el MWC de Barcelona tornarà a febrer i a Shangai a estiu, i que el motiu principal és garantir una major presencialitat.

Així mateix, ha destacat que el congrés de Barcelona continuarà "sent més gran" que Xangai malgrat l'ajornament, que l'ha justificat perquè hi haurà una situació més estable amb la pandèmia.

"Barcelona és el nostre vaixell almirall del MWC i volíem garantir el màxim d'assistents presencials", ha justificat el conseller delegat de GSMA.

Preguntat per si la pitjor situació de coronavirus a Espanya i Europa respecte a la Xina ha influït en la decisió, Hoffman ha respost que posposant la data "es donaria més temps a la vacuna" i que al país asiàtic ja s'estan començant a celebrar esdeveniments amb milers de persones, per la qual cosa era una oportunitat de reservar la data.

De moment, el congrés a Barcelona té reservat el 78% dels expositors i s'espera que arribi al 83% o al 85%, la qual cosa equivaldria a unes 700 empreses.

Hoffman ha assegurat que la data no es tornarà a modificar i que d'aquesta manera "Barcelona celebrarà dues MWC en menys de vuit mesos.

SUPORT DE LES ADMINISTRACIONS

Preguntat per què no ha comparegut acompanyat per representants de les administracions involucrades en l'esdeveniment, Hoffman ha assenyalat que l'"alineament ha estat total" després de comunicar la decisió, i ha destacat que s'havia vist amb representants de gairebé totes aquestes institucions.

"Tots han mostrat el seu suport", ha afirmat Hoffman, que ha reiterat la voluntat de la GSMA que el congrés de 2021 sigui el millor MWC de la història.

La GSMA assegura estar compromesa perquè MWC21 Barcelona pugui dur-se a terme amb seguretat i introduirà convocatòries telemàtiques per a afrontar la demanda d'assistents.

Noticias relacionadas

contador