ep archivo - grifols y mondragon se alian para desarrollar tecnologia aplicada al sector salud
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha anunciat aquest dilluns un acord global de col·laboració i llicència amb Selagine, una companyia dedicada al desenvolupament de noves teràpies per a malalties oculars, per tractar la malaltia de l'ull sec amb col·liris d'immunoglobulina.

  • 8,54€
  • 1,09%

"Un cop completat el desenvolupament clínic i obtingudes les autoritzacions reguladores, el possible tractament amb immunoglobulines es convertirà en el primer medicament de Grifols indicat en una malaltia de la superfície ocular, així com en el primer producte de la companyia per a l'ull sec, que afecta més de 100 milions de persones a tot el món", indiquen des de la companyia.

En virtut d'aquest acord, Grifols tindrà els drets comercials exclusius a tot el món del tractament de Selagine, que es desenvoluparà combinant l'experiència de Grifols en el desenvolupament i la fabricació de teràpies innovadores amb immunoglobulines, així com la investigació d'avantguarda, els coneixements mèdics i l'experiència clínica de Selagine en el tractament de malalties oculars debilitants. S'espera que el nou producte arribi a les farmàcies després de l'autorització reguladora a principis del 2029.

En un assaig clínic pilot de fase I/II, Selagine va tractar els subjectes de l'estudi amb un col·liri que conté Flebogamma DIF® de Grifols, dues vegades al dia durant vuit setmanes, i va aconseguir una reducció significativa dels signes i símptomes de l'ull sec, sense observar diferències quant a tolerabilitat o esdeveniments adversos.

A la superfície ocular de l'ull sec hi ha diferents fonts d'inflamació, com proteïnes (citocines o quimiocines), cèl·lules (neutròfils, cèl·lules T i cèl·lules dendrítiques) i anticossos patogènics que contribueixen als seus signes i símptomes. La línia de recerca de Selagine es basa que les propietats antiinflamatòries d'ampli espectre de les immunoglobulines a la superfície ocular són superiors a les de les teràpies aprovades actualment, que són d'espectre limitat i es restringeixen principalment a atacar el mecanisme inflamatori de les cèl·lules T.

Segons l'acord, Grifols finançarà la totalitat del programa de desenvolupament clínic fins a la seva aprovació per l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) dels Estats Units, que serà gestionat conjuntament per les dues companyies. Això inclou les activitats clíniques, de fabricació i reguladores necessàries per a laprovació de la indicació per a la malaltia de l'ull sec per part de l'FDA. Grifols en subllicenciaria el possible tractament i realitzaria pagaments esglaonats de royalties en funció de les vendes netes, així com pagaments per fites en assolir determinats llindars anuals de vendes.

"A Grifols estem contents de combinar sinergies i fortaleses amb Selagine per desenvolupar un tractament potencialment revolucionari per a una necessitat mèdica no coberta que podria ajudar milions de pacients que pateixen la malaltia de l'ull sec a tot el món", ha afirmat Víctor Grifols Deu, co-CEO de Grifols. "Estem compromesos a maximitzar el nostre coneixement de les immunoglobulines, cada cop més profund i extens, per aconseguir tractaments per a una àmplia gamma d'àrees terapèutiques", ha afegit.

"Selagine i Grifols tenen una oportunitat excepcional per canviar el paradigma del tractament de l'ull sec a través d'un nou enfocament que té el potencial de millorar significativament la qualitat de vida dels pacients que pateixen aquesta malaltia", ha apuntat el Dr. Sandeep Jain, fundador i president de Selagine i professor d'Oftalmologia de la Universitat d'Illinois Chicago.

Noticias relacionadas

contador