ep recurso de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols està col·laborant amb diversos assajos clínics als Estats Units i a Espanya amb l'objectiu de desenvolupar un tractament contra el coronavirus Covid-19, segons ha informat el grup en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia rebota aquest dijous més d'un 3%.

  • 8,42€
  • -2,32%

La companyia ha indicat que als Estats Units està col·laborant amb diversos organismes estatals, com l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, per les seves sigles en anglès) per recollir plasma de pacients que han superat la malaltia, processar-ho i produir immunoglobulines 'anti-Covid-19'. Aquesta col·laboració també inclou el desenvolupament d'estudis pre-clínics i clínics necessaris per determinar l'eficàcia d'aquesta teràpia.

D'altra banda, a Espanya la firma catalana està treballant en un assaig clínic amb plasma de pacients recuperats inactivat amb blau de metilè i col·labora amb determinats centres de donació i hospitals públics. També està col·laborant amb alguns centres hospitalaris en el disseny de diversos estudis clínics per comprovar l'eficàcia i la potencial utilització d'alguns medicaments contra el Covid-19.

Grifols ha afegit que treballa en el desenvolupament d'un mètode de diagnòstic propi del coronavirus, amb capacitat de processar 1.000 mostres diàries i que "podria estar disponible en qüestió de setmanes".

Noticias relacionadas

contador