• Barclays recomana sobreponderar i li dona un preu objectiu de 29 euros
ep victor grifols 20180130122002
GRIFOLS

Grifols puja amb força a l'IBEX-35 i es converteix en el segon millor valor del selectiu pels seus avenços de més del 3%. La companyia catalana ha rebut una recomanació positiva de Barclays que l’ha començat a analitzar.

  • 6,44€
  • 0,63%

Els experts de la companyia britànica han iniciat avui la seva cobertura sobre la companyia farmacèutica, a la qual atorguen una recomanació de 'sobreponderar'. A més, fixen el preu objectiu als 29 euros per títol, una valoració que suposa un potencial alcista del 12% respecte als 25,8 euros en què cotitza aquest divendres.

D'aquesta manera, Barclays es converteix en la companyia més positiva de les quals donen cobertura a Grifols. El preu objectiu del consens d'analistes recollit per FactSet és de 25,68 euros, és a dir, no veuen potencial en la companyia. D'altra banda, el 41% recomana comprar-ne les accions; el 50%, mantenir-les; només el 9%, vendre-les.

Grifols és l'única cotitzada catalana de l'IBEX 35 que manté la seva seu a Catalunya. Raimon i Víctor Grifols van observar amb estoïcisme com, a finals de 2017, es va desencadenar la fugida d'empreses a la regió durant la qual 4.500 companyies es van traslladar a altres punts d'Espanya. Però Grifols va resistir. I pensa seguir resistint perquè als plans dels consellers delegats del gegant dels hemoderivats no entra de cap manera abandonar Barcelona, ​​tot i que si ho fessin "segurament acabaríem als EUA", afirma Raimon Grifols.

És als Estats Units on la multinacional desplega la major part de la seva activitat. Un 70% de la producció es reparteix a les gairebé 200 plantes de plasma i als centres de recerca que té distribuïts per tot el territori. Dos terços del seu negoci i un 65% dels seus empleats (13.000 dels 20.000 que tenen a tot el món) es concentren en un país "fantàstic per fer negocis", en paraules de Víctor Grifols. "Estem molt còmodes als EUA", arrodoneix el coconseller delegat de la companyia.

Noticias relacionadas

contador