• La companyia ha arribat a caure més d'un 1% en borsa a primera hora i ara cotitza en verd
cbgrifols

Grifols cotitza a aquestes hores de la sessió de dimarts amb pujades del 0,3% després d'haver estat, durant els primers moments de la jornada, el pitjor valor de l'IBEX (ha arribat a caure una mica més de l'1%). La companyia 'treu ferro' a la notícia que s'ha conegut a primera hora segons la qual Pulmaquin, fàrmac de la farmacèutica nord-americana Aradigm Corporation (en la qual Grifols té una participació del 35%), ha rebut una opinió negativa d'un comitè assessor que dificulta la seva aprovació per part de l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès).

  • 8,44€
  • 0,60%

El fàrmac es trobava en l'última fase d'investigació i Grifols ja s’hi havia gastat 65 milions d'euros. La companyia esperava obtenir unes vendes de 300 milions de dòlars per la seva comercialització en tres anys.

"El medicament no ha estat rebutjat per l’FDA sinó per un comitè assessor", subratllen fonts de Grifols. "La decisió ara de l’FDA pot ser la mateixa (que la del comitè) o no", precisen aquestes fonts.

Al maig de 2013, Grifols va acordar la compra del 35% del capital d'Aradigm Corporation mitjançant la subscripció de 25,7 milions de dòlars d'una ampliació l'import total de la qual va ascendir als 40,7 milions de dòlars. La companyia va informar llavors que l'adquisició s'emmarcava dins d'un acord estratègic global, ja que Grifols havia subscrit un contracte de llicència exclusiva d'àmbit mundial amb Aradigm per al desenvolupament i comercialització del fàrmac Pulmaquin. Segons el contracte, Grifols es feia responsable de les despeses de desenvolupament i clínics per a les indicacions de bronquièctasi fins a un màxim de 65 milions, mentre que Aradigm tindria dret a rebre de Grifols fins a 25 milions de dòlars de forma esglaonada.

Noticias relacionadas

contador