• Viscofan, que també es beneficia de la fortalesa de la divisa americana, continua sumant posicions aquest dimecres
  • Grifols va anunciar, a finals d'any, la compra de l'unitat de diagnòstic de la nord-americana Hologic
cbgrifols

Grifols és el millor valor de l'IBEX aquest dimecres i, durant bona part de la jornada, s'ha situat en el més alt del selectiu acompanyat de Viscofan, que va tancar aquest dimarts com el títol que més va pujar de l'índex espanyol. Ambdues companyies pugen en borsa recolzades en les alces del dòlar. Durant la passada sessió l'euro/dòlar va marcar màxims de 13 anys i això beneficia a unes empreses que tenen una facturació molt exposada a la divisa americana.

  • 8,43€
  • 0,48%

En el cas concret de Grifols, les seves vendes als Estats Units representen més d'un 60% del total. La victòria de Donald Trump ha afavorit les pujades del dòlar i també ha estat, en general, favorable per al sector farmacèutic atès que Hillary Clinton pretenia dur a terme una sèrie de mesures per reduir els costos.

Grifols va anunciar, a la fi de l'any passat, la compra de la unitat de diagnòstic de la nord-americana Hologic, la qual cosa incrementa encara més la presència de la companyia al país. L'adquisició, per un import d'1.750 milions d'euros, converteix a Grifols en el "principal inversor espanyol als Estats Units", tal com va precisar el seu conseller delegat, Víctor Grifols, quan aquesta es va fer pública.

En el cas de Viscofan, que suma ara un 0,62% a dalt, apareix en totes les llestes com una de les principals beneficiades per les pujades del dòlar i les caigudes de l'euro. La companyia té una alta exposició al dòlar en la seva facturació però, a més, té els seus costos principalment en euros

Noticias relacionadas

contador