• La companyia ha dit que aquesta operació permetrà reforçar el seu lideratge global en l'obtenció de plasma
ep grifols 20180126085509
GRIFOLS

Grifols ha acordat la compra del 100% del capital de la companyia alemanya Haema AG per 220 milions d'euros. Haema compta amb la major xarxa privada independent de centres de donació d'Alemanya amb 35 centres en 9 estats i ofereix serveis integrals de medicina transfusional.

  • 8,39€
  • 3,71%

L'adquisició ha estat finançada amb recursos propis de Grifols, sense emetre deute.

Grifols ha dit que aquesta adquisició està alineada amb el seu pla estratègic i permetrà reforçar el seu lideratge global en l'obtenció de plasma, augmentant i diversificant la seva xarxa de centres de donació, ja que disposarà dels seus primers centres fora dels EUA.

A més, es tracta d'una operació estratègica que contribueix a reforçar el pla d'obertura de centres de donació per garantir l'accés de Grifols al seu principal matèria primera i, conjuntament amb el pla de noves inversions de la Divisió Bioscience per al període 2016-2021 (dotat amb més de 500 milions d'euros), a augmentar la disponibilitat de productes plasmàtics per satisfer la creixent demanda prevista.

La companyia ha recalcat la seva posició líder, amb 190 centres de donació de plasma als EUA i ha precisat que segueix endavant amb el pla d'inversions previst per obrir nous centres.

Tots els centres de donació de Haema compleixen amb els estrictes criteris que estableixen les autoritats sanitàries i compten amb llicència del Paul-Ehrlich-Institute, l'Institut Federal de Biomedicaments i Vacunes dependent del Ministeri de Sanitat de la República Federal d'Alemanya. El 2017, Haema va obtenir al voltant de 800.000 litres de plasma d'aproximadament 1 milió de donacions.

El tancament de la transacció està subjecta al compliment de "determinades condicions" per part de les dues companyies i a l'autorització de les autoritats de defensa de la competència d'Alemanya, ha precisat Grifols.

L'operació ha comptat amb l'assessorament legal d'Osborne Clarke, S.L.P.

Noticias relacionadas

contador