ep archivo   fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid especializada en
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

La farmacèutica Argenx acaba d'anunciar resultats positius d'Adhere, el seu tractament recombinant (FcRn) fase III (Vyvgart Hytrulo) per a polineuropatia desmielinitzant idiopàtica crònica (CIDP). En concret, les dades mostren una reducció del 61% en el risc de recaiguda en pacients enfront de placebo, amb nivells de seguretat i tolerabilitat positius, en línia amb el que mostraven en fases anteriors.

  • 9,33€
  • 1,46%
  • 6,62€
  • 1,30%

Els experts de Banc Sabadell adverteixen aquest dilluns que la notícia és negativa per a Grifols "en la mesura que aquest tractament podria erosionar les vendes de la seva franquícia de CIDP, que suposa aproximadament un 12% dels ingressos totals" de la companyia espanyola.

"Esperem reacció negativa avui, encara que pensem que aquesta amenaça competitiva ja estaria en part descomptada cotitzant un -61% enfront de nivells preCovid", afegien des de Sabadell abans de l'obertura. Grifols ha començat el dia amb retallades del 2,5%, però ha finalitzat la sessió pujant un 3,30% i ha estat el millor valor de l'IBEX.

El banc continua veient potencial de creixement per a les vendes d'Immunoglobulina de Grifols impulsades per la penetració més gran del tractament en noves geografies, així com la seva aplicació a noves immunodeficiències secundàries (SID).

D'altra banda, Sabadell valora positivament que es tanqui aquest risc (Argenx), que suposava un focus d'incertesa per a Grifols. "Continuem veient marge de revaloració atractiu a mesura que es vagin materialitzant els objectius d'expansió de marges i reducció del palanquejament", conclou Sabadell.

Els analistes de Jefferies també esperen que Grifols reaccioni avui amb caigudes a la borsa, però preveuen que les accions es recuperin a mesura que els inversors comprenguin que "és improbable que la penetració de Vyvgart al món real reflecteixi l'observat a la miastènia gravis (MG), amb un ús potencialment posterior al d'IVIg (de Grifols) a causa dels canvis graduals (Vyvgart podria costar 200.000 dòlars anuals si es dosifica de forma crònica, enfront dels 100.000 dòlars d'IVIG), i el disseny de l'estudi implica que la mida del grup de pacients elegibles per a Vyvgart es limitaria al 30% del mercat total de CIDP”.

Noticias relacionadas

contador