ep archivo   cesar gonzalez bueno consejero delegado del banco sabadell durante su intervencion en
APIE - Archivo

El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, ha assegurat que la remuneració pels dipòsits acabarà arribant "de manera progressiva" per la demanda i no per la pressió d'actors com la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño.

  • 1,75€
  • 0,60%

No és l'instrument més modern ni eficaç, però té demanda i serà una qüestió rellevant. Acabarà arribant, però no perquè ho digui ella”, ha indicat el CEO de Sabadell als Cursos d'Estiu de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Santander.

Segons González-Bueno, cal una visió “una mica més global” de la competència existent entre les entitats financeres, i demana no centrar-se “en un sol aspecte” com són els dipòsits. "Hi ha molts més productes que creiem que són millors per al client i que són millors per al banc: fons garantits a dos anys, assegurances d'estalvi...", ha indicat, alhora que ha assenyalat que és una qüestió que “quedarà quedar desfasada” amb el pas del temps.

D'altra banda, l'executiu del Sabadell ha subratllat la competència ferotge a les hipoteques i que els agents socials han trigat a acostumar-se a la pujada de tipus. "Ens agradaria estar donant les hipoteques per sobre de l'euríbor", ha apuntat.

Així mateix, González-Bueno s'ha tornat a mostrar crític amb l'impost extraordinari a la banca, destacant que està “mal articulat” i que té “elements antijurídics”. Sobre la possibilitat plantejada pel PP de substituir-lo per un fons de suport hipotecari, el CEO de Sabadell no s'ha pronunciat i ha assenyalat que el banc “no està en posició de negociar els impostos o si ens semblen bé”, encara que la càrrega fiscal del sector és “important”.

“Emprem tots els impostos i després els recorrem i així ho continuarem fent. A ningú no li agrada que li afegeixin un impost nou si té una càrrega fiscal important, com la que ja tenim”, ha afegit.

Sobre el moment actual, González-Bueno ha indicat que la perspectiva del Sabadell és que Espanya i la zona euro escaparan de la recessió, encara que esperen que l'activitat es moderi una mica a la segona meitat de l'any.

“Estem en tipus d'interès normalitzats, però han pujat massa de pressa per assimilar-se correctament. Els mercats descompten que hi haurà una altra pujada de 25 punts bàsics, però a partir d'aquí esperem que les coses es normalitzin. Podrien baixar lentament, però hi ha incertesa”, ha apuntat.

González-Bueno també ha assenyalat que Sabadell no està notant signes de deteriorament a la morositat, perquè “l'activitat és bona, el consum segueix fort i la inversió està molt més parada”. “El banc va genuïnament bé, hem fet un gir radical i encarem el futur amb confiança”, ha sentenciat.

Noticias relacionadas

contador