ep archivo   cesar gonzalez bueno consejero delegado del banco sabadell 20221128142403
APIE - Archivo

"Les turbulències no s'han notat en res". Així de rotund s'ha mostrat el conseller delegat de Banc Sabadell, Cesar González-Bueno, en ser preguntat per la crisi financera desencadenada pel col·lapse de Silicon Valley Bank als Estats Units i de Credit Suisse a Europa.

  • 1,92€
  • 0,60%

Segons el CEO de Sabadell, "hi ha hagut preguntes de directors financers de grans corporacions i clients de banca privada per si calia preocupar-se", però "en termes d'actuació o moviments de passiu, absolutament res".

Pressió hi ha hagut, sobretot, inquietud per part d'analistes i mercats. Jo crec que s'ha resolt i s'ha resolt de manera molt clara”, ha afegit González-Bueno, que ha assegurat que la situació és de “tranquil·litat absoluta”.

Per part seva, Leopoldo Alvear, director financer del grup, ha puntualitzat que això s'ha degut a què l'exposició de Sabadell a aquest esdeveniment ha estat “limitada”. "La nostra base de dipòsits és molt més atomitzada", ha apuntat.

D'altra banda, el conseller delegat de Banc Sabadell ha destacat que és el moment de centrar-se en la rendibilitat del negoci. Així, González-Bueno ha descartat que l'entitat dugui a terme grans moviments per guanyar quota de mercat.

"No és moment de grans moviments, de grans canvis, de grans lluites per quotes, sinó que és un període de transició i normalització que ens porta a defensar la liquiditat", ha asseverat el CEO.

En aquest sentit, ha assenyalat que a la companyia estan “molt satisfets” amb el resultat de la seva aliança amb Nexi, la qual va comprar el 80% de Paycomet, filial de pagaments del banc. Amb tot, el CEO ha assenyalat que “no hi ha gaires coses sobre les quals ens puguem o haguem de plantejar alternatives”.

“Si hi hagués alternatives industrials d'aquest estil, ho faríem. Ara mateix amb aquestes ràtios de capital, no ens plantejarem mai operacions que siguin simplement de generació de capital”, ha afegit.

La companyia catalana va obtenir durant els primers tres mesos de l'any un benefici de 205 milions, un 4% menys respecte al mateix període de l'any anterior. Bona part d'aquesta reducció dels guanys s'ha degut a l'impost extraordinari a la banca, pel qual el Sabadell va haver de pagar 157 milions d'euros, de manera que el resultat s'hauria disparat un 69,4% respecte al primer trimestre del 2022 i hauria escalat fins als 361 milions.

Per acabar, sobre l'impost a la banca a Espanya, ha sentenciat que "tot el que calia dir sobre l'impost ja s'ha dit".

Noticias relacionadas

contador