• El benefici per acció de 5,15 dòlars se situa tot i així per sota de l'esperat
  • Els ingressos de Goldman ascendeixen a 8.026 milions, un 26% que durant el primer trimestre de 2015
goldman-sachs-a-suivre-sur-les-marches-americains

Goldman Sachs va generar un benefici de 2.255 milions de dòlars durant el primer trimestre, segons els resultats que ha presentat aquest dimarts. La xifra es dispara un 99% respecte a l'any anterior, mentre que el benefici diluït per cada acció se situa en 5,15 dòlars, un 92% més que durant els tres primers mesos de l'any anterior. Malgrat aquesta millora, els nombres es troben per sota de les expectatives del consens d'analistes. El valor cotitza amb pèrdues del 3% al premarket, abans de l'obertura de Wall Street.

El gegant nord-americà, que va guanyar 7.400 milions de dòlars durant el 2016, ha començat 2017 amb un benefici de 2.255 milions. No obstant això, el consens d'analistes n’esperava més. La dada de 5,15 dòlars de benefici per acció no aconsegueix els 5,31 dòlars que projectaven els experts.

Els ingressos també es troben molt per sota. En aquest cas, Goldman ha generat ingressos entre gener i març que aconsegueixen els 8.026 milions, la qual cosa suposa un creixement interanual del 27%. Però el consens d'analistes havia posat damunt de la taula la xifra de 8.400 milions amb les seves estimacions.

El segment de banca d'inversió va reportar ingressos per valor d'1.703 milions, un 16% més que el 2016. Mentre que la gestió d'inversions va suposar 1.397 milions, un 10,7% més. Els ingressos per comissions van caure un 16% fins als 771 milions, mentre que les operacions com a creador de mercat han suposat 2.418 milions, un 30% més.

Així, l'entitat ha millorat el seu benefici gràcies a la comparativa interanual entre un trimestre positiu per al seu negoci de banca d'inversió i un altre, com a fur els tres primers mesos de 2016 amb la caiguda del petroli i els dubtes sobre la Xina, negatiu per als inversors, la qual cosa va reduir la seva activitat. D'altra banda, el repunt dels tipus impulsat per les expectatives d'inflació i les pujades de la Reserva Federal (Fed) ha elevat els ingressos a les àrees d'hipoteques i en els productes directament vinculats amb el 'preu del diner'.

"L'entorn per a les operacions ha estat mixt, amb l'activitat amb els clients amenaçada en alguns negocis, i un teló de fons més atractiu a la nostra divisió de banca d'inversió", assenyala Lloyd C. Blankfein, CEO de Goldman Sachs, al comunicat amb els resultats, en què presumeix del posicionament del banc per aprofitar-se de la millorança econòmica.

Noticias relacionadas

contador