ep archivo   distintivo y logo de caixabank
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Goldman Sachs ha rebaixat el preu objectiu de CaixaBank fins als 4,70 euros per acció i ha reiterat el consell de neutral sobre el valor.

  • 4,99€
  • 2,01%

Fa poc més d'un mes, la companyia nord-americana iniciava la cobertura de l'entitat amb una valoració de 5,20 euros per títol, fet que li atorgava un potencial del 25% des dels nivells de cotització d'aquell moment.

Aquesta baixada situa el preu de Goldman Sachs entre els més baixos dels analistes que cobreixen el banc. Així, per exemple, Morgan Stanley considera que pot assolir els 5,50 euros per títol, un import que va incrementar a finals d'any des dels 5,30 euros anteriors.

Així mateix, els estrategs de Citi han millorat el preu objectiu de CaixaBank fins als 5,90 euros des dels 5,50 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial d'aproximadament el 50%.

Aquesta pujada es produïa després que Citi hagi elevat les estimacions de guanys de l'entitat per al 2023-2024 i ha afegit que CaixaBank podria pagar dividends i fer recompres d'accions que implicarien una rendibilitat del 12% anual el 2024-2026.

Els experts de Berenberg també han mostrat la seva preferència per CaixaBank, la qual inclou al grup de bancs favorits de la zona de l'euro, juntament amb AIB, Bank of Ireland, ING i UniCredit.

Berenberg ha mantingut el consell de comprar i un preu objectiu de 5,20 euros per acció. "Creiem que el model de negoci simple de CaixaBank, juntament amb la seva posició líder al mercat a Espanya, es pot traduir en alts retorns sostenibles", han afirmat.

Per part seva, Barclays estima que les accions del banc poden escalar fins als 5,40 euros, i recentment ha ratificat la seva recomanació de sobreponderar per a CaixaBank, "després d'una anàlisi detallada del marge net d'interès".

Fins ara, el sector bancari espanyol ha estat un dels preferits pel consens de mercat, a causa de l'augment de la rendibilitat que ha registrat als darrers trimestres, afavorit per la pujada de tipus d'interès del Banc Central Europeu per controlar la inflació.

Tot i això, l'agència de qualificació europea Scope Ratings creu que han assolit la seva rendibilitat màxima el 2023 gràcies a la millora material dels marges d'interessos, les provisions limitades per a insolvències i la contenció de costos.

En aquest sentit, apunta que la rendibilitat global podria disminuir moderadament com a conseqüència de la revaloració dels dipòsits, que pressionarà sobre els marges.

"Els bancs van accelerar la transmissió dels tipus d'interès al segon i tercer trimestres del 2023, cosa que reduirà els marges nets d'interès. La gran base de finançament al detall representa un punt fort dels bancs espanyols, però els clients estan passant cada més dels comptes corrents als dipòsits a termini", han precisat.

Noticias relacionadas

contador