• Espera un creixement gradual dels beneficis de Gamesa
  • Assenyala a Nordex com la millor oportunitat dins del sector dels fabricants de turbines eòliques
Gamesa-siemens

Goldman Sachs aposta per l'energia eòlica en el canvi cap a les renovables. En un informe enviat als clients per part de la firma nord-americana, destaca a Vestas, Nordex i l'espanyola Gamesa, que segueix pendent de la seva fusió amb Siemens, com les empreses a seguir davant una pujada de la inversió en el sector.

  • 13,26€
  • 0,00%
  • 18,05€
  • 0,00%
  • 187,30 DKK
  • 3,11%

A l'informe assenyala que les noves restriccions a les emissions de carboni acceleraran la inversió dins del sector de les renovables i creuen que les eòliques jugaran un paper molt important en aquest canvi. A l'informe, augmenta les expectatives creixement de les instal·lacions eòliques, principalment als Estats Units i Àsia.

Per a Amèrica del Nord preveu que les noves instal·lacions augmentin en un 10% per al període 2016-2020, mentre que a l'Àsia (sense comptar amb la Xina), l'increment seria del 9%. La feblesa ve d'Europa, on creuen en aquest espai de temps les instal·lacions disminuiran un 6%.

El mercat nord-americà està apostant fort per l'energia eòlica i en l'informe assenyalen que esperen que els EUA arribin a representar el 27% del mercat global (sense comptar amb la Xina). Això s'aconseguiria a través del programa d'incentius fiscals que el govern nord-americà està oferint a aquest tipus d'energia, del que Vestas s'està beneficiant especialment, aconseguint una quota de mercat del 33%.

Donades aquestes previsions, Goldman ha decidit revisar les seves estimacions per al segon trimestre i espera un creixement gradual dels beneficis de Gamesa. Aquests passarien des dels 300 milions d'euros el 2016, fins als 364 milions el 2018.

Les accions de la fabricant de turbines espanyola han pujat en el que portem d'any un 34% i cotitzen lleugerament per sobre dels 21 euros. Gamesa és un dels valors més alcistes de l'IBEX i des de mitjan 2012 no ha parat de pujar.

No obstant això, els americans assenyalen a l'empresa cotitzada a Frankfurt, Nordex, com la millor oportunitat dins del sector dels fabricants de turbines eòliques i augmenten el seu preu des dels 36 euros fins als 44 euros per acció. Segons la firma nord-americana, l'empresa fundada a Dinamarca posseeix una bona combinació entre un atractiu creixement dels beneficis i una sòlida generació de flux de caixa.

Els fabricants europeus es troben ben posicionats davant aquesta esperada ona d'inversions dins del sector renovable i Goldman espera que la danesa Vestas aconsegueixi una quota de mercat del 18% per 2020, enfront del 12% que tenia a la fi de 2015.