josé ignacio goirigolzarri resultados t4 2019
Alberto Sánchez

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, considera que la situació actual de la banca és molt diferent a la de la crisi financera de 2008. Ara les entitats financeres poden ajudar, després d'anys treballant per solucionar els seus problemes, i en aquell moment no.

  • 1,78€
  • 2,65%

"Abans no es podia ajudar ni a famílies ni a empreses. Avui, conseqüència del treball d'aquests anys, la banca té una bona situació des del punt de vista de liquiditat i capital”, ha assenyalat Goirigolzarri en una entrevista per a Onda Cero.

El màxim responsable de Bankia ha dit que els bancs han de fer costat a les empreses perquè es recuperin en el futur. "Cal finançar als qui passen per un moment delicat perquè es recuperin i surtin amb l'activació", ha apuntat. Goirigolzarri ha reconegut que la banca depèn de l'economia real i les empreses i que va bé si a elles els va bé, "per la qual cosa som els principals interessats en ajudar a les empreses".

L'activitat bancària, segons el president de Bankia, no té cap altre objectiu que el benestar de la ciutadania. Això sí, ha precisat que aquest suport a famílies i empreses "cal fer-lo amb responsabilitat perquè hi ha un risc que es transmeti aquesta situació al sector financer".

“Si l'atur puja fins a un 20% tal com es preveu, l'important serà quant temps triguem a recuperar-nos. Cal preservar a les persones que han perdut les seves rendes, però especialment protegir el teixit empresarial perquè sense empreses no hi ha solució”, ha afegit.

Goirigolzarri ha explicat que aquesta crisi no té precedents i que cal enfrontar-se a ella amb "un tremend realisme, amb serenitat i amb humilitat intel·lectual”. Així, cal prendre decisions que són assaig-error, "per la qual cosa només la humilitat intel·lectual et permet veure que t'estàs equivocant i rectificar amb determinació", ha assegurat.

Quant a l'actuació d'Europa davant aquesta crisi, considera que està reaccionant, un "canvi radical en com va reaccionar anteriorment".

“La confrontació entre els països és entre nord i sud i per això dels eurobons sí o eurobons no. Crec que la proposta del Govern espanyol és una idea intel·ligent perquè és contundent i intenta conjuminar les posicions d'eurobons si i eurobons no”, ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador