• Goirigolzarri ha dit que l'entitat és ara "una història de creixement"
  • Sobre Catalunya, ha assenyalat que "ningú ni res està per sobre de la llei"
cbjoseignaciogoirigolzarri

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat que l'entitat ja "ha finalitzat una reeixida història de reestructuració", i a partir d'ara comença "una història de creixement". Un creixement que ha de tenir un doble origen: d'una banda, el creixement orgànic i, d'altra, el no orgànic, ha explicat durant la seva intervenció en un esmorzar organitzat per la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE).

  • 1,78€
  • 2,65%

Pel que fa al creixement orgànic, el president es basa en dos motors. El primer, "la millora de satisfacció" de la clientela, "que ens està permetent augmentar amb força les nostres quotes de mercat en productes de valor afegit, tant en el segment de particulars com en el d'empreses". I el segon, la fi de les restriccions del pla de reestructuració.

Goirigolzarri ha apuntat que durant el tercer trimestre de l'any "el ritme de creixement de clients en termes nets va superar els 14.000 al mes", enfront dels més de 11.000 del primer semestre de l'exercici.

El president de Bankia ha destacat també l'increment de la venda de productes de valor afegit en banca de particulars. Així, "estem augmentant un 20% la nostra producció de préstecs al consum durant els últims 12 mesos" i "hem incrementat 14 punts bàsics la nostra quota de mercat tant en fons d'inversió com en facturació de targetes des de principis de l'any".

Pel que fa al món de les empreses, Goirigolzarri ha subratllat que "servir a les pimes és un objectiu prioritari per a Bankia". Aquesta estratègia està donant els seus resultats. Així, la base de la clientela es va elevar un 6% durant el segon trimestre de l'any respecte al mateix període del 2016.

Pel que fa a la línia de creixement no orgànic, Goirigolzarri s'ha referit a la fusió que té l'entitat en marxa amb BMN. Aquesta operació "ens permet convertir-nos en líders en regions com Balears o Múrcia, on la nostra presència és molt escarida".

També s'ha mostrat convençut que aquesta operació "generarà un gran valor per als nostres accionistes". Així, l'entitat espera que obtingui uns beneficis addicionals de 245 milions d'euros el 2020, "cosa que significarà un increment del 16% del benefici per acció".

SOBRE CATALUNYA

En relació amb la crisi de Catalunya, Goirigolzarri ha dit que "ningú ni res està per sobre de la llei", i ha qualificat la situació actual de "complexa" i "difícil".

"Quan parlem de Catalunya, i en general de qüestions polítiques, hem de tenir en compte que estem en un Estat de Dret, i en un Estat de Dret s'ha de respectar la llei. Ningú, ni res, està per sobre de la llei", ha apuntat.

Pel que fa al sector financer, Goirigolzarri ha recordat que tots els bancs espanyols estan sota la regulació i la supervisió de les autoritats europees i del Banc Central Europeu (BCE). "Això a tots ens ha de donar serenitat i tranquil·litat", ha dit.

Noticias relacionadas

contador