ep jose ignacio goirigolzarri presentaplan estrategico 2018-2020bankia
EUROPA PRESS

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha reiterat aquest dimarts que l'entitat treballa per ser "el millor banc d'Espanya" i que, per aconseguir aquest objectiu, es recolza en el Pla Estratègic 2018-2020, articulat al voltant d'un model de gestió responsable.

  • 1,78€
  • 2,65%

"El nostre objectiu és ser el millor banc d'Espanya", ha indicat Goirigolzarri durant la seva intervenció al fòrum 'ESG Global Summit' a Bilbao, en què ha destacat que "el nostre model de gestió responsable ens ha de permetre mantenir un lideratge dins dels grans bancs, en termes d'eficiència, rendibilitat i solvència".

Goirigolzarri ha recordat que el Pla Estratègic preveu que, al final del mateix any 2020, Bankia tingui un benefici d'uns 1.300 milions d'euros, un ROE de doble dígit per sobre del cost de capital, una ràtio d'eficiència proper al 45% i un balanç sòlid i ben capitalitzat amb unes ràtios de morositat per sota del 4%.

A més, aquest pla estratègic ha de poder permetre a Bankia generar capital per retribuir als accionistes amb una quantitat superior als 2.500 milions d'euros en els tres pròxims anys.

"Perquè els resultats financers siguin sostenibles hem d'aconseguir-los amb una atenció excel·lent a tots les nostres parts interessades. La sostenibilitat no se sustenta només en els resultats econòmics, sinó també en com s'aconsegueixen", ha assenyalat Goirigolzarri.

El president de Bankia ha incidit que els pilars fonamentals del model de gestió responsable són: "un excel·lent govern corporatiu, uns clients satisfets, un equip compromès i, per descomptat, una aportació i compromís amb la societat".

"Volem continuar amb la nostra determinació que tot el nostre equip tingui com a referència que cap resultat, ni cap objectiu, pot justificar la transgressió dels nostres principis i els nostres valors", ha dit el president de Bankia.

Goirigolzarri ha insistit que en aquest model "s'entrellacen els 'quès', els resultats, amb els 'coms', la forma de fer". "Un model que es projecta més enllà de la mera consecució d'uns resultats econòmics, perquè és la manera d'aconseguir reconeixement social, i el reconeixement social és clau per a la sostenibilitat d'un projecte".

LA PRIORITAT ÉS EL CLIENT

Durant la seva intervenció, Goirigolzarri ha posat en valor que, igual que un potent govern corporatiu, "si volem uns resultats sostenibles, la nostra estratègia s'ha de definir des d'un focus prioritari en la satisfacció dels nostres clients".

"Perquè tenim clar que només el servei als nostres clients justifica el nostre projecte i la nostra activitat. Sense la confiança dels nostres clients, la sostenibilitat del nostre projecte seria un concepte buit. I és que els clients són al centre de la nostra estratègia", ha apuntat.

I aquesta estratègia, ha explicat Goirigolzarri, es fonamenta en escoltar els clients. "El 2015 ens vam proposar que, en un termini de tres o quatre anys, els nostres clients havien de percebre'ns com un banc proper, senzill i transparent. I això no és únicament una frase, sinó que va afectar de forma radical, no només la nostra política comercial, sinó també els nostres processos i, fins i tot, la nostra organització".

El president del banc ha manifestat que dos anys i mig després, el posicionament "ens ha permès una clara diferenciació, incrementant els nivells de satisfacció de la nostra clientela fins a nivells del 90% en el cas de particulars i ha suposat un fort creixement de la nostra base de clientela", ja que l'any 2017 el nombre de clients es va incrementar en 150.000.

Noticias relacionadas

contador