• Confia en una "substancial recuperació" del turisme català amb la volta de la "normalitat institucional" després del 21-D
ep ministro alvaro nadalconsejoministros
EUROPA PRESS

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha volgut tranquil·litzar Barcelona assegurant que no està en perill la celebració de la fira Mobile World Congress (MWC) a la Ciutat Comtal, i que mantindrà la seva actual seu a la urbs catalana, ja que "mai s'ha plantejat una altra cosa" i els organitzadors "tenen un contracte de complir".

El ministre Nadal recorda que Barcelona és la tercera destinació mundial de congressos pel seu caràcter obert i "acollidor"

Nadal, en declaracions als periodistes durant l'obertura de l'Assemblea Iberoamericana de Cambres de Comerç, ha assegurat també que els organitzadors del MWC estan "contents" per l'augment d'estands i participants, de manera que aquesta edició "serà un èxit com tots els anys". Tal com ha explicat, des del Mobile World Congress no s'han plantejat més opcions que la de la celebració de la fira a la Ciutat Comtal, tot i la crisi oberta a Catalunya pel repte independentista. "Serà un èxit com tots els anys", ha augurat el ministre, que ha reconegut que les administracions han fet un "esforç ampli" per "explicar bé" la situació de la regió als organitzadors de la fira i per garantir la tornada a la normalitat institucional.

Nadal ha explicat que la reunió de la setmana passada amb l'organització del MWC, a la qual van acudir representants de diferents administracions -el secretari d'Estat d'Agenda Digital en representació de l'Estat i de la Generalitat en haver-l’hi estat delegada la representació dels ministeris també-, va anar "bé" però va haver d'explicar en què consistia el procés, amb les eleccions el 21 de desembre, que anava a suposar una "clara normalitat institucional" i "estar com sempre" per garantir-los una "situació institucional estable" de Barcelona i Catalunya.

No obstant això, ha afirmat que hi havia una "enorme preocupació" per part dels organitzadors davant "el clima que estaven veient", encara que ha matisat sobre la possible cancel·lació de la fira a Barcelona, ​​que "no van arribar a plantejar-s'ho", sinó que " van fer moltíssimes preguntes i van mostrar gran preocupació".

"Entre totes les administracions es va deixar clar, gràcies al fet que s'ha actuat per part del Govern, que es convocaran eleccions de manera immediata, hi haurà un Govern que serà dins de la Constitució", ha especificat Nadal, que ha destacat que des del MWC "han vist l'èxit que han tingut a Barcelona i la importància que té que la fira tingui un símbol d'una ciutat tan emblemàtica".

En aquest sentit, ha recordat que Barcelona és la tercera destinació mundial de congressos, per ser una "ciutat acollidora" i tenir "molt bones infraestructures", cosa que fa que "no sigui fàcil trobar una altra destinació alternatiu". "Entre totes les administracions deixem clar que tot anava a seguir igual de bé com fins ara i que Barcelona anava a poder aportar la mateixa qualitat per al congrés", ha afegit.

"TENEN UN CONTRACTE DE COMPLIR"

Preguntat sobre si durant la reunió es va garantir que la fira continuaria celebrant fins que finalitzi el contracte el 2023, Nadal ha recordat que "tenen un contracte de complir", i ha indicat que els organitzadors busquen "tenir èxit" a la fira, sobre la qual ha subratllat que va augmentant de visitants, estands, participants i engloba, més enllà del mòbil, tot el sector de la comunicació i digital en tots els seus àmbits.

"És un èxit que va a més, estan contents, tenen una situació molt bona. Els preocupava per alguna raó que la gent volgués deixar d'anar-hi per la mala premsa i les males imatges, però estan veient que s'està reconduint tot, anem a un major nivell d'estabilitat i les notícies que veuen no és del que passa a Catalunya, sinó de determinants polítics catalans".

Confia que es produeixi una "substancial recuperació" del turisme català després de les eleccions del 21-D

Segons Nadal, això "ajuda moltíssim" l'MWC, la resta de fires i el turisme, sobre el qual ha dit esperar que, atès que els paquets turístics i les decisions turístiques tenen dos moments àlgids, al gener i febrer i per Setmana Santa, es registrin millors dades durant la pròxima temporada. "Si després de les eleccions es constata una situació de normalitat institucional, confio que amb normalitat institucional hi hagi una substancial recuperació del turisme català", ha afegit.

El titular d'Energia, Turisme i Agenda Digital ha indicat que és "difícil" saber l'esdevenir empresarial i econòmic fins a les eleccions del 21 de desembre a Catalunya, ja que els indicadors econòmics es coneixen amb "cert retard", si bé, tot i que el sector turístic va tenir "clarament" un "sotrac" a l'octubre, ja "hem començat a veure una mica de llum al final del túnel".

En aquesta línia, ha remarcat que és important "donar sensació de normalitat, la vida segueix exactament igual i la vida econòmica, també". De fet, ha assenyalat que les dades de consum elèctric de la vaga del passat dimecres a Catalunya van reflectir que hi va haver un major consum del previst, quan normalment sol ser "sensiblement inferior" durant aquestes jornades, cosa que demostra que "hi ha normalitat al carrer i ha de haver-hi a les institucions".

Noticias relacionadas

contador