ep la app de glovo en una demostracion en un smartphone
GLOVO - Archivo

La plataforma de repartiment Glovo lidera el servei de menjar a domicili a Espanya, amb una quota de mercat del 48,2%, seguida per Just Eat i Uber Eats, segons les dades de l'últim estudi sobre 'Plataformes Food Delivery', realitzat per l'app de finances personals Fintonic.

En concret, Just Eat se situa en segona posició amb una quota de mercat del 32,2%, seguida per Uber Eats, que representa un 14,8%, mentre que Deliveroo compta amb el 4,7% del mercat del 'food delivery' a Espanya.

El 'delivery' ha estat una bombona d'oxigen per a la restauració durant l'estat d'alarma després del tancament dels seus establiments. Així, en les setmanes del confinament, el 10% de la població espanyola va sol·licitar els seus serveis, amb un import mitjà de 46 euros per comanda.

Un percentatge que s'ha mantingut el mes de juliol, en el qual destaca l'increment d'un 12% de la despesa mitjana, la qual cosa ha propiciat que el negoci generat augmenti un 36%.

D'aquesta manera, el servei de menjar a domicili ha duplicat el nombre d'usuaris al juliol i ha augmentat un 49% la despesa mitjana, la qual cosa ha derivat en un increment de les vendes a l'entorn del 225%, respecte al mateix període de 2019.

Madrid ha estat la regió d'Espanya amb més demanda de 'food delivery' durant les setmanes del confinament

L'informe mostra que Madrid ha estat la regió d'Espanya amb més demanda del 'food delivery' durant les setmanes del confinament, situant-se per sobre de la mitjana nacional amb una penetració del 14%, seguida de Catalunya, amb un 9,8%, i Astúries, amb un 8,5%.

No obstant això amb el retorn a la normalitat, malgrat les restriccions pels rebrots, el mes de juliol un de cada tres espanyols va consumir a bars i restaurants a través del canal físic i 'online', la qual cosa implica un increment global d'un 36% respecte als dies de confinament i desescalada.

Aquest increment ha tingut un major reflex en la despesa realitzada, que va créixer un 77%. No obstant això, malgrat la positiva evolució, el nombre d'espanyols que consumeix en aquest sector continua sent un 8,5% per sota de les xifres de juliol de 2019, amb una reducció de les vendes del 7%.

contador