• Gas Natural nega els contactes
  • L'empresa lusitana té fortes inversions en energia renovables
ep isidro faine
'LA CAIXA'

Les dues energètiques estudien una fusió que els convertiria en la quarta empresa del sector elèctric més important d'Europa, segons explica Reuters.

Segons assegura l'agència Reuters, l'entitat portuguesa i l'espanyola s'han assegut a la taula per arribar a un acord, encara que això sí, les negociacions estan en la seva fase "preliminar". Isidre Fainé, president de Gas Natural, devia acostar postures amb el grup lusità.

Si arribessin les negociacions a bon port, formarien una capitalització conjunta de més de 30.000 milions d'euros

Gas Natural, per la seva banda ha negat que hi hagi "converses" amb l'entitat lusitana per a la fusió. Segons ha indicat a Europa Press un portaveu de la companyia, l'energètica espanyola no ha mantingut "cap conversa" amb l'empresa lusitana per estudiar aquesta operació.

Si arribessin les negociacions a bon port, formarien una capitalització conjunta de més de 30.000 milions d'euros. La transacció crearia un gran grup energètic ibèric que competiria cara a cara amb la francesa Engie i EDF i s’acostarien als grans grups europeus, com Enel o Iberdrola.

Els objectius de la fusió estaria en l'encaix estratègic empresarial. Segons Renta 4 aquesta fusió podria tenir cert encaix estratègic, tant de negoci, "ja que EDP té una forta presència en el negoci de renovables, com geogràfica, per la forta presència d'EDP" en generació al Brasil, mercats on Gas Natural no té presència. Reiterem mantenir Gas Natural. L'agència Reuters, però, no veu positiva aquesta unió: "La combinació de les dues companyies és bastant atractiva, ja que a Gas Natural li falta generació elèctrica a Llatinoamèrica i renovables. Però la pota política serà clau".

Noticias relacionadas

contador