• Els adjudicataris han de nominar en aquest mes de febrer els projectes que es podrien arribar a construir-se
ep gas natural 20170322120703
EUROPAPRESS

Gas Natural Fenosa Renovables ha formalitzat la nominació de 26 parcs eòlics, amb una potència total de 854 megawatts (MW), per al desenvolupament dels 667 MW que es va adjudicar durant la subhasta eòlica de maig de l'any passat, ha informat la companyia.

  • 24,06€
  • 0,84%

En concret, la companyia ha nominat projectes ubicats en set comunitats autònomes: Andalusia (1), Aragó (2), Navarra, (2), Catalunya (3), Castella i Lleó (10), Extremadura (1) i Galícia (7).

Segons el procediment establert pel Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital per la potència que va ser adjudicada durant aquesta subhasta, els adjudicataris han de nominar en aquest mes de febrer els projectes que es podrien arribar a construir, permetent en aquesta nominació identificar projectes per una potència fins a un 50% superior a l'adjudicada.

Així, la filial de renovables de Gas Natural Fenosa iniciarà durant els propers mesos la construcció d'aquells parcs que, d’aquests 26 identificats, configuraran finalment els que sumin la potència adjudicada de 667 MW, que tindran en qualsevol cas un recurs eòlic que superarà les 3.000 hores de producció anual.

La inversió de l'energètica per al desenvolupament d'aquests projectes renovables adjudicats al maig, durant la subhasta es va quedar amb el 22% de la potència subhastada i que es construiran entre 2018 i 2019, ascendirà a uns 700 milions d'euros.

La directora de Gas Natural Fenosa Renovables, Ana Peris, va assenyalar que la subhasta permet "materialitzar els projectes en què el grup energètic ha treballat durant els últims anys, que configuren una cartera realment competitiva i optimitzada".

La companyia ha destacat que la seva cartera de projectes, que compten amb "un grau de tramitació avançat", permet anticipar el compliment dels següents fites establerts pel Ministeri.

Gas Natural Fenosa Renovables va tancar l'exercici 2017 amb una potència total instal·lada en operació de 1.147 MW consolidables (979 MW d'eòlica, 110 MW de minihidràulica i 58 MW de cogeneració i fotovoltaica).

Noticias relacionadas

contador