ep galp invierte 45 millones en tecnologia de hidrogeno verde de verdagy
GALP

Galp ha decidit invertir 5 milions de dòlars en Verdagy, una empresa nord-americana dedicada al desenvolupament d'un tipus de tecnologia d'electròlisi escalable per a aplicacions industrials, amb una inversió inicial menor i menys dependència de primeres matèries crítiques que altres tecnologies comparables, ha informat la companyia.

  • 19,92€
  • 3,75%

El moviment es produeix després que l'empresa amb seu a Califòrnia aixequés un total de 73 milions de dòlars d'inversors estratègics liderats per Temasek i Shell Ventures, que s'utilitzaran per accelerar el llançament i la comercialització del mòdul electrolitzador eDynamic de 20 MW, la peça central per al desenvolupament de sistemes de 200 MW i superiors.

Verdagy se centra en clients d'indústries amb un ús intensiu d'energia, com ara el petroli i gas, amoníac, acer i els combustibles sintètics, promovent així la descarbonització de la indústria. La participació de Galp en aquesta ronda de finançament es produeix en el context de les fortes inversions que l'empresa multienergètica està fent en energies renovables i a l'àrea de l'hidrogen verd.

"Creiem que la tecnologia d'electròlisi desenvolupada per Verdagy té potencial per esdevenir líder en els propers anys i ajudar Galp a assolir els seus objectius en la producció d'hidrogen verd. Aquesta associació reforça el nostre compromís amb les àrees de negoci baixes en carboni, contribuint a la reducció d'emissions no només de les nostres activitats, sinó també de les dels nostres clients”, afirma Georgios Papadimitriou, membre del Consell Executiu de Galp per a Renovables, Nous Negocis i Innovació.

Marty Neese, CEO de Verdagy, ha destacat que la companyia "ha reduït dràsticament el cost d'inversió inicial d'un electrolitzador", i ha demostrat també que la seva "tecnologia bàsica funciona i que Verdagy està preparada per expandir-se a escala mundial".

Es tracta de la segona inversió directa de Galp en venture capital, després de la inversió de 5 milions de dòlars a l'empresa 6K, amb seu a Boston, que ha desenvolupat una tecnologia capdavantera per a la fabricació de materials sostenibles i de baix cost per a bateries d'ions de liti.

contador