ep archivo   planta fotovoltaica galp
GALP - Archivo
20,45€
  • 0,20€
  • 0,99%

Galp ha assolit una sèrie d'acords amb Enerland per a l'adquisició, desenvolupament i construcció d'una cartera de projectes solars a Espanya amb una capacitat agregada superior a 220 megawatts (MW), segons ha informat la companyia, que no ha precisat l'import de la operació.

Amb aquest nou pas, la capacitat total de producció -en matèria d'energia renovable de la petroliera lusitana a la Península Ibèrica, basant-se el 100% de consolidació, augmenta fins als 4,1 gigawatts (GW), dels quals 926 MW ja estan en funcionament.

En concret, els acords suposen l'adquisició d'un clúster de projectes a Saragossa de 62 MW que estan preparats per construir i que haurien d'entrar en operació comercial (COD) el 2022. A més, també s'inclouen altres tres projectes a les comunitats autònomes de Castella i Lleó i Aragó, amb un total de 161 MW. Aquests últims es troben en un estat avançat de desenvolupament i la seva operació comercial hauria de tenir lloc el 2023.

La companyia ha indicat que la signatura d'aquest acord està en línia amb la seva estratègia i pla d'inversions, presentada al Capital Markets Day de juny, amb l'objectiu de desenvolupar un porfoli competitiu de generació renovable en operació de més de 4 GW pel 2025 i 12 GW el 2030.

contador