galan iberdrola 422
Iberdrola

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, sosté que la solució a la crisi energètica "ha de ser europea i al més aviat millor", ja que entén que les solucions han de ser comunes i no que cada país prengui mesures de forma aïllada.

  • 12,32€
  • -0,36%

"És fonamental l'estabilitat i l'ortodòxia reguladora, la seguretat jurídica, més interlocució i més regles del mercat", ha dit el president Iberdrola, que ha participat al fòrum 'Wake up! Spain' organitzat pel diari digital El Español. Durant la seva intervenció ha deixat clar que Espanya no és una excepció en aquesta crisi, sinó que afecta "tot Europa per igual".

Entén que a la Unió Europea no s'ha fet prou per disminuir la dependència dels combustibles fòssils, que representen el 60% del total de l'energia consumida. De fet, ha responsabilitzat els alts preus del carbó, gas i el petroli de la crisi energètica. Sánchez Galán té clar que la solució d'aquesta situació passa per accelerar l'aposta per les energies netes, per l'autoproveïment per reduir la dependència exterior.

El president d'Iberdrola té clar que les solucions a la crisi han de ser de tots, que durin en el temps. Creu que Europa "s'està prenent molt de debò la posada en marxa de polítiques que redueixin la dependència exterior". Al seu parer, cal invertir més en energies renovables, xarxes elèctriques i emmagatzematge. El desplegament de les renovables ha de ser més ràpid.

"Els preus al mercat elèctric diari són similars a tot la UE, a Espanya, fins i tot, menors". Ha precisat que el 80% de l'energia no està afectada per l'oscil·lació del mercat elèctric, ja que està tancada mitjançant contractes amb tarifa fixa. Entén que l'element diferencial a la UE és el mercat minorista: “PVPC, subjecte a mal disseny, és el que provoca la volatilitat de preus horaris”.

Noticias relacionadas

contador