ep el presidente de acciona jose manuel entrecanales y su vicepresidente juan ignacio entrecanales
ACCIONA - Archivo

Acciona ha pujat aquest dimecres prop d'un 8% enmig de les informacions que assenyalen que el fons estatunidenc KKR està negociant amb ella i amb Axa la venda del seu paquet accionarial del 33% en Acciona Energia Internacional. Axa es quedaria amb un 25% de les accions de la companyia, mentre que Acciona incrementaria la participació a la seva filial d'Energia des del 67% fins al 75%, segons 'El Economista'.

  • 123,90€
  • 1,72%

L'operació, que podria tancar-se durant els pròxims dies i estaria valorada en uns 600 milions d'euros per aquest 33%, suposaria per a Acciona un desemborsament de 145 milions d'euros.

"El preu que es rumoreja estaria en línia amb la nostra valoració de la participació i la inversió per part d'Acciona no és significativa", assenyalen els experts de Banc Sabadell. "La venda no tindria impacte en EBITDA", afegeixen.

Durant la presentació de resultats de 2019, el president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, ja va comentar que la venda per part de KKR estava a prop, sense descartar que Acciona pogués augmentar la seva participació a la filial, i que el potencial comprador fins i tot podria actuar com a soci d'Acciona en el desenvolupament de projectes futurs de renovables.

Acciona és també notícia a les últimes hores perquè el Suprem ha desestimat el seu recurs i el de OHL i ha recolzat que el Govern de Madrid de Cristina Cifuentes desistís de la Ciutat de la Justícia d'Esperanza Aguirre, que havia estat adjudicada a OHL i Acciona.

Noticias relacionadas

contador