ep planta termosolaraccionacordoba 20190708101003
ACCIONA - Archivo
107,20€
  • -1,30€
  • -1,20%

Acciona registra fortes caigudes del 5% aquest dimarts després de publicar aquest dilluns, després del tancament del mercat, els seus resultats trimestrals i semestrals. La companyia va comunicar una caiguda del 16,5% en el seu benefici net el juny, fins als 155 milions. Els experts de Bankinter assenyalen, però, que són resultats "bons en termes de cash flow gràcies al cobrament de la indemnització de l'estat australià de Nova Gal·les del Sud per resoldre les disputes pel contracte del tren lleuger de Sidney".

"La forta generació de caixa i la reestructuració financera han estat els aspectes més positius dels resultats", indiquen aquests analistes.

La divisió d'Energia mostra un avanç del 4,8% en EBITDA comparable gràcies a la contribució de nous actius (+309MW, +4%) i els majors preus a Espanya (+3,2%, fins als 51,7 euros/MWh ), que han compensat un baix factor de càrrega en la divisió per les desfavorables condicions meteorològiques (poca pluja i vent). La divisió d'Infraestructures mostra un avanç del 27,5% en EBITDA impulsat per l'ingrés de la indemnització del tren lleuger de Sidney.

Les despeses financeres es redueixen un 11% gràcies a un menor deute mitjà i un menor cost del deute (3,4% enfront del 3,6% durant el primer semestre del 2018).

Els experts de Renta 4, per la seva banda, destaquen la "notable millora en EBITDA" pels extraordinaris, i expliquen que els resultats estan alineats per complir l'objectiu de creixement d'EBITDA de dígit mitjà simple. Pel que fa al descens en el benefici, remarquen que, si s'exclou l'efecte de les operacions corporatives dutes a terme durant la primera part de 2018, creixeria un 54% gràcies a les menors amortitzacions i el millor resultat financer.

Les caigudes d'avui dimarts en Acciona podrien entendre com una recollida de beneficis. No s'ha d'oblidar que Acciona registra un molt bon comportament en borsa aquest any, amb alces acumulades del gairebé del 30% que la situen com el tercer millor valor de l'IBEX el 2019.

contador