autopistasradiales

El Ministeri de Foment publica aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la licitació de dos contractes de serveis per a la realització d'algunes de les activitats preparatòries necessàries per a la relicitació de les autopistes de peatge en fallida, segons ha informat el Departament que dirigeix ​​Íñigo de la Serna.

Quan una concessió d'obra pública s'inicia la fase de liquidació en un concurs de creditors, la Llei de Contractes del Sector Públic preveu l'obligació legal de resoldre el contracte de concessió i, per tant, la reversió de la infraestructura a l'administració concedent.

A l'actualitat hi ha vuit concessions d'autopistes de peatge que es troben en diverses fases d'aquest procés que culminarà, previsiblement, amb aquesta reversió.

El Consell de Ministres va aprovar el passat mes de juliol un conveni que permetrà a Seittsa assumir la gestió de les autopistes de peatge en fallida i preparar la seva relicitació perquè tornin a mans privades al final de 2018.

L'esmentat conveni, a més d'atribuir a Seittsa l'explotació de les infraestructures, inclou la realització dels treballs preparatoris per a la licitació dels nous contractes per a la gestió d'aquestes vies, mitjançant l'elaboració dels estudis, informes i plecs que siguin necessaris per a l'esmentat procés.

PRIMER CONTRACTE

En aquest context, el BOE d'aquest dimecres publica la licitació de dos contractes de serveis per a la realització d'algunes de les activitats preparatòries necessàries.

El primer d'ells és el contracte de serveis per a l'elaboració de l'estudi de demanda i esquema de tarifes de les autopistes de peatge Radial 2, Radial 3, Radial 4, Radial 5, M-12; AP-41, AP-36, i AP7: trams de circumval·lació d'Alacant i Cartagena-Vera.

El contracte compta amb un pressupost base de licitació de 252.043 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de quatre mesos. L'objecte d'aquest contracte és l'elaboració d'un estudi de demanda del conjunt de les esmentades autopistes en un període de 25 anys que servirà per determinar els possibles ingressos que aquestes podran generar, segons els diferents models de tarifes aplicables.

També inclou l'elaboració de diferents esquemes tarifaris per a l'optimització de l'ús de les autopistes i l'elaboració d'un model dels diferents escenaris futurs.

SEGON CONTRACTE

El segon contracte té per objectiu la redacció dels plecs de clàusules administratives particulars i els plecs de prescripcions tècniques particulars, així com dels estudis de viabilitat econòmica-financera per a la licitació de la gestió de la conservació, manteniment i explotació de les autopistes de peatge Radial 2, Radial 3, Radial 4, Radial 5, M-12; AP-41, AP-36, i AP-7: trams circumval·lació d'Alacant i Cartagena-Vera.

El contracte compta amb un pressupost base de licitació de 252.285 euros i un termini d'execució de quatre mesos. L'objecte d'aquest contracte serà l'elaboració d'un estudi de viabilitat econòmica financera per a la licitació, de forma conjunta o en diversos paquets, de l'explotació de les esmentades autopistes, de manera que es maximitzi el valor de la seva licitació.

L'esmentat estudi haurà d'incloure la realització de pla econòmic financer, així com el model que en doni suport. Junts amb això, el contracte inclou el suport per a l'elaboració dels plecs, tant de clàusules administratives com de prescripcions tècniques necessaris per a la licitació, d'acord amb la normativa vigent.

Noticias relacionadas

contador