ep archivo   planta de regasificacion de enagas del puerto de barcelona
Kike Rincón - Europa Press - Archivo

Fitch Ratings ha reafirmat la qualificació creditícia d'Enagás en 'BBB' com a reflex del seu "sòlid perfil de negoci com a únic operador del sistema de transport de gas (TSO) i principal propietari de plantes de regasificació i emmagatzematge a Espanya". Així mateix, ha mantingut la perspectiva estable.

  • 14,30€
  • 1,49%

L'agència també ha destacat la "creixent diversificació" de la cartera d'inversió en capital.

"La perspectiva estable de la qualificació d'incompliment de l'emissor (IDR) 'BBB' d'Enagás reflecteix l'expectativa de Fitch Ratings que el perfil creditici es mantindrà consistent amb les nostres pautes per a la qualificació actual durant el període 2023-2026", ha explicat la companyia.

El 2022, una despesa de capital menor a la planejada i un efecte positiu del capital de treball van fer que el palanquejament net dels fons d'operacions (FFO) fos lleugerament millor que l'estimació de Fitch de 5,4 vegades.

I des de la qualificadora esperen que “es mantingui en un nivell similar aquest any, segons el nostre pronòstic i en línia amb l'orientació anunciada per la companyia per al 2023. Tot i això, encara preveiem un augment de la despesa de capital en transició energètica cap al final del període de pronòstic, cosa que exerceix pressió sobre els indicadors de palanquejament i limita la qualificació al seu nivell actual en el mitjà termini".

Per la seva banda, S&P Global Ratings també va reiterar a principis de desembre la qualificació creditícia d'Enagás en 'BBB' amb perspectiva estable, cosa que assenyala el compromís de la gasista de mantenir les seves mètriques financeres compatibles amb una qualificació creditícia 'BBB', complint així un dels seus objectius prioritaris del Pla Estratègic 2022-2030.

Enagás va obtenir un benefici de 259 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, xifra que suposa una caiguda del 26,7% respecte als 353 milions guanyats durant el mateix període de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador