ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan 20190623102402
IBERDROLA - Archivo

Fa ara una setmana, l'agència de qualificació Fitch posava la perspectiva del ràting de les gasistes espanyoles (Enagás, Naturgy, Madrilenya Xarxa de Gas) en 'negatiu' degut la incertesa generada per les novetats reguladores impulsades per la CNMC, deixant oberta la porta a una rebaixa en la qualificació. No obstant això, Fitch ha informat que "és poc probable que l'actuació de la CNMC porti a canvis en la qualificació dels operadors de les xarxes elèctriques espanyoles".

  • 17,14€
  • 0,47%
  • 11,66€
  • 0,39%

Fitch ha dit que mantindrà els ràtings d'aquestes companyies sense canvis "malgrat la significativa retallada en els ingressos per al període 2020-205 (provocat per la nova regulació)". Aquest grup de companyies inclou a Xarxa Elèctrica ('A-', perspectiva estable); Endesa ('A-', 'estable'); i Iberdrola ('BBB+', 'estable'). Naturgy ('BBB', 'negativa') ja té una perspectiva negativa, recorda l'agència, "davant el major risc regulador per a les seves activitats de distribució de gas".

L'agència té clar que la nova regulació impulsada per la CNMC retalla els ingressos regulats d'aquestes companyies, la qual cosa no és positiu per a les elèctriques espanyoles, especialment per a Xarxa Elèctrica. "No obstant això, creiem que l'impacte financer d'aquesta situació és manejable per a aquestes empreses a la llum dels ingressos esperats en els seus plans de negoci a 2022, dels seus perfils de negoci integrats i diversificats i de la seva flexibilitat operativa i financera a llarg termini", expliquen.

En el seu informe sobre les gasistes de la setmana passada, Fitch reconeixia que la seva decisió de retallar la perspectiva fins a 'negativa' responia directament a la publicació, el 5 de juliol, dels quatre projectes de circulars per part de la CNMC.

"Els projectes de circulars inclouen un important canvi metodològic que ha donat lloc a una reducció significativa dels ingressos (de les gasistes) per al període 2021-2026, superior al que Fitch havia previst anteriorment. Amb un marge de qualificació ja limitat per a les empreses del sector, esperem que, si el resultat final està d'acord amb el projecte, i mancant mesures compensatòries, la mètrica seria massa feble per a mantenir les classificacions actuals", explicava l'agència de qualificació.

Noticias relacionadas

contador