ep la presidenta del grupo santander ana botin durante su intervencion en el evento del segmento de
Jesús Hellín - Europa Press

Fidelity, un dels gestors d'actius més importants del món, ha lloat la decisió del Banco Santander d'ajornar el pagament del seu dividend fins que se solucioni la crisi del Covid-19.

  • 4,78€
  • 0,67%

"Fidelity recomana als bancs ajornar el pagament de dividends, de manera pragmàtica, per combatre els riscos financers del coronavirus. El que ha fet el Banc Santander és l'exemple a seguir enmig de l'extraordinària gravetat del moment que vivim", afirma el director global d'inversions en renda variable de l'entitat, Romain Boscher.

"Sabem que els dividends juguen un paper inestimable a l'economia, especialment per als estalviadors a llarg termini, i això no ha de subestimar-se. És important emfatitzar que no estem advocant per la cancel·lació de dividends. L'anunci del Santander de consolidar els pagaments per a l'any vinent és un bon exemple", argumenta. "Tan aviat com la situació s'estabilitzi, o l'impacte de qualsevol préstec deteriorat millori, llavors s'han de pagar els dividends", afegeix.

Per a Boscher, una incertesa considerable està impactant l'economia global, ja que la propagació del coronavirus "amenaça amb crear una crisi financera". En la seva opinió, la pertorbació econòmica causada pel virus "probablement conduirà a un augment considerable de la càrrega i l'incompliment del deute corporatiu".

Fins i tot després d'anys d'enfortiment del capital, els bancs, particularment a Europa, estan molt exposats a la caiguda dels preus dels actius i als préstecs morosos en un món de tipus d'interès reals molt baixos i, en alguns casos, negatius.

En proporcionar el finançament que requereixen els clients, els bancs, treballant al costat dels governs, tindran un paper crucial que exercir per garantir que les nostres economies puguin recuperar-se. Per això, Fidelity "agraeix i dóna suport a les crides d'alguns reguladors europeus, que sol·liciten que els bancs del vell continent difereixin temporalment els pagaments de dividends fins que disminueixi la incertesa".

Segons la seva anàlisi, si les perspectives econòmiques es deterioren encara més, els ajornaments pragmàtics crearan un coixí de capital addicional perquè els bancs puguin absorbir els possibles xocs financers, i reduir així el risc d'augments de capital altament dil·lutius.

"Com a gestors d'actius, creiem que un ajornament de dividends és el millor per als inversors i per als nostres clients, perquè prioritza l'estabilitat financera en temps d'incertesa i garanteix que els bancs estiguin ben capitalitzats i puguin ajudar les persones i les petites empreses com han de fer. Per això recomanaríem que els bancs europeus actuïn sobre això ara", conclou Boscher.

Noticias relacionadas

contador