ep archivo   junta general ordinaria de accionistas de ferrovial de 2023
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Ferrovial ha comunicat a la SEC, el regulador de la Borsa dels EUA, la seva intenció de començar a cotitzar al Nasdaq. L'objectiu és que el toc de campana es produeixi abans que s'acabi el primer trimestre d'aquest any. L'elecció del Nasdaq sobre el NYSE es deuria a diversos motius: menor cost, operativa electrònica i més dinamisme.

  • 37,02€
  • 0,82%

Ferrovial ja havia comunicat la seva intenció de sortir a cotitzar als Estats Units. De fet, va ser una de les raons per moure la seva seu fiscal a Holanda, on ja cotitza també a l'Euronext.

La seva intenció de saltar al Nasdaq és una bona notícia, ja que li permetrà guanyar visibilitat i accessibilitat des dels EUA, a més d'entrar a formar part dels índexs Russell, de referència entre els fons d'inversió passius i ETFs, escriuen aquest dilluns els experts de Bankinter. Afegeixen que no afectarà la fiscalitat, cobrament de dividends, ni operativa dels inversors que tinguin o operin amb les accions espanyoles.

"Reiterem recomanació de comprar (Ferrovial) i la mantenim a la nostra Cartera Model d'Accions més restrictiva, la de 5 valors espanyola. Preveiem un 2024 favorable per a infraestructures, amb creixement econòmic moderat, inflació encara elevada i tipus d'interès a la baixa", afegeix Bankinter.

Cal assenyalar que Ferrovial ofereix un bon aspecte tècnic, ja que cotitza en pujada lliure després de marcar, a finals del 2023, nous màxims de tots els temps. La companyia ha rebut en els darrers dies més bones notícies, ja que, fa diverses jornades, es coneixia l'increment de tarifes de l'autopista canadenca en què té una participació del 43%, la 407 ETR, fet que ha estat molt ben rebut pels experts.

"Creiem que això implica un augment d'un dígit mitjà en l'estimació d'ingressos nets del consens per a l'exercici 2024", escrivia Citi en un informe recent.

Noticias relacionadas

contador