ep archivo   obras de ferrovial
David Oller - Europa Press - Archivo

Ferrovial, a través de la divisió de Construcció, en consorci amb la companyia francesa Spie Batignolles Valérian, s'ha adjudicat la construcció d'un tram de la línia 18 del Metro de París, França que uneix l'aeroport d'Orly amb Versailles Chantiers. El contracte puja a 438 milions d'euros.

  • 28,92€
  • 0,28%

L'obra s'emmarca dins del programa conegut com a Grand Paris Express, que representa el projecte d'infraestructures més gran d'Europa i que inclou l'ampliació en 68 noves estacions i 200 quilòmetres la xarxa ferroviària de la capital francesa.

En el marc del contracte, Ferrovial durà a terme l'excavació de 6,7 quilòmetres de túnel entre les estacions de Saint Quentin Est i Versailles Chantiers, situades a l'oest de París. Amb una durada prevista de 104 mesos, els treballs també comprenen la construcció de tres estacions i vuit estructures auxiliars.

"La participació en el gran projecte que representa el Grand Paris Express posa en relleu el reconeixement a la nostra àmplia experiència internacional en el disseny i construcció d'aquest tipus d'infraestructures urbanes. Ciutats com Londres, Sydney o Madrid compten amb alguns dels nostres projectes més icònics", ha declarat Ignacio Gastón, conseller delegat de Ferrovial Construcción.

"Estem encantats d'haver estat elegits per dur a terme aquesta obra, que representa el nostre contracte més gran fins avui al Grand Paris Express i reforça encara més la nostra important presència al cor d'aquest gran projecte. Aquest és un bon reconeixement del saber fer i de la perícia tècnica dels nostres equips, que treballen a les obres del metro des de fa sis anys", afirma Benoît Moncade, Director General de Spie Batignolles Génie civil.

En línia amb el compromís amb el medi ambient, l'excavació es durà a terme amb una tuneladora (TBM) que asseguri el pas per les sorres de Fontainebleau i prop de les línies de la SNCF a Versalles. El consorci s'ha marcat objectius ambiciosos de recuperació del material excavat, especialment de la sorra.

A més, està previst que el projecte creï a prop de 350 llocs de treball, corresponent almenys el 10% de les hores de l'obra a persones que actualment estiguin a l'atur, iniciativa que tindrà uns 40 beneficiaris de la regió de Yvelines.

Amb aquest projecte, Ferrovial reforça la seva presència a França. La companyia hi està present des del 2013 amb el projecte ITER, la instal·lació més gran en el món de fusió experimental que investigarà la viabilitat de l'energia de fusió, per al qual ha dut a terme quatre contractes. Entre ells, destaca l'execució del complex Tokamak, edifici on s'allotjarà el reactor de fusió, cor del projecte. Ferrovial Construcción ha construït 190 quilòmetres de túnels i 165 estacions de metro a diferents ciutats del món entre les quals es troben Madrid, Lisboa, Londres, Sydney i Santiago de Xile.

Noticias relacionadas

contador