ferrovial cartel buena cuatro de verdad

Ferrovial s'ha adjudicat la reconstrucció de l'estació ferroviària Warszawa Zachodnia, situada a l'oest de Varsòvia (Polònia), per 1.940 milions de zlotys (al voltant de 433 milions d'euros). Aquest projecte, que realitzarà a través de la seva filial polonesa Budimex, s'emmarca dins del Programa Nacional de Ferrocarrils.

  • 28,92€
  • 0,28%

Les obres consisteixen en la demolició de l'actual estació i la construcció d'una nova instal·lació que compti amb un gran vestíbul d'entrada, nou andanes en superfície i un corredor subterrani d'accés a les vies, que al mateix temps servirà com a galeria comercial, segons ha explicat la constructora espanyola en un comunicat. També disposarà d'una gran marquesina coberta de panells fotovoltaics que se situarà damunt de les andanes.

A més, haurà de remodelar 30 quilòmetres de platja de vies i construir diversos ramals de connexió, així com, la instal·lació dels sistemes de control de trànsit i l'estesa de catenàries.

L'objectiu d'aquestes obres és millorar la connexió directa entre les ciutats de Piaseczno i Legionowo, i al seu torn la de Legionowo amb l'Aeroport Chopin. La previsió és que aquest projecte, que en un futur connectarà també amb el tramvia de Varsòvia, estigui finalitzat al 2023.

Budimex també treballa a Polònia en el projecte de la línia Warsaw-Lublin que inclou la reconstrucció de 120 quilòmetres de vies de tren. Així mateix, l'any passat es va adjudicar la modernització de l'estació del Port Gdynia, un contracte valorat en 1.800 milions de zlotys (uns 402 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador