ferrovial delpino

Ferrovial, a través de la seva filial Cintra, ha obert al trànsit dins dels terminis previstos l'autopista Managed Lanes I-66, situada a l'estat de Virgínia i que desemboca als afores de Washington D.C.

  • 28,92€
  • 0,28%

Amb una inversió de 3.700 milions de dòlars (més de 3.500 milions d'euros), es tracta d'una de les iniciatives més importants de col·laboració publicoprivada al sector d'infraestructures dutes a terme als Estats Units aquest segle, segons ha destacat la companyia en un comunicat.

Cintra disposa d'un període de concessió de 50 anys per operar i mantenir aquesta Managed Lanes. Ferrovial Construcción ha dut a terme, juntament amb l'empresa local Allan Myers, el disseny i la construcció dels 36 quilòmetres (22,5 milles) que comprèn l'obra.

“Estem encantats d'haver tingut l'oportunitat de treballar amb el Departament de Transport de Virgínia de manera tan satisfactòria. La I-66 és el millor exemple de com l'esforç conjunt entre l'administració i les empreses privades poden assolir infraestructures innovadores, que redundin en benefici de la comunitat”, ha afirmat Ignacio Madridejos, conseller delegat de Ferrovial.

El projecte transformarà aquesta artèria crítica del nord de Virgínia per alleujar la congestió, millorar la seguretat i proporcionar temps de trajecte més predictibles. Les Managed Lanes representen una solució per a corredors urbans congestionats per una alta intensitat de trànsit, explica Ferrovial, en possibilitar que el trànsit accedeixi a carrils addicionals de pagament i es mantingui una velocitat més elevada als pics de desplaçaments. Funcionen mitjançant peatges dinàmics i, en limitar els embussos, contribueixen a reduir les emissions de gasos.

“Aquesta és la iniciativa pública-privada més gran de carreteres duta a terme en l'últim segle al país nord-americà”, ha assenyalat Alberto González, CEO de Cintra als Estats Units. “Tots els que han fet possible que el projecte sigui una realitat s'han enfrontat a nombrosos reptes sense precedents, com ara una pandèmia mundial, escassetat de mà d'obra o, més recentment, l'impacte de la inflació. Estem orgullosos de formar part d'un projecte tan especial”, ha afegit.

Per part seva, Angel Luis Sanchez, CEO de Ferrovial Construcció als Estats Units i Canadà, ha indicat que “l'equip de Construcció ha treballat sense descans, malgrat totes les dificultats, per recuperar els retards i obrir l'autopista abans del previst”.

La I-66 s'estén al llarg del corredor entre la Ruta 29, a les proximitats de Gainesville, i la circumval·lació de Washington DC, la I-495, al Comtat de Fairfax. La concessionària està participada en un 55,7% per Ferrovial, com a accionista majoritari de l'actiu, del qual també són socis Meridiam (29,7%) i APG (14,5%).

El projecte compta amb tecnologia de darrera generació amb la incorporació d'AIVIA al llarg de la infraestructura. Això inclou la instal·lació de diversos tipus de sensors i d'un sistema de comunicació vehicle-infraestructura (V2I) que permeten la detecció i comunicació de situacions de risc per a la circulació en temps real i milloren de manera important la seguretat a la carretera, cosa que la converteix en “una de les més avançades tecnològicament del món”.

A més, en fases posteriors, el sistema incorporarà avenços, encara en fase de desenvolupament, que permetran accelerar l'adopció i la seguretat dels vehicles autònoms i la seva incorporació gradual al viari juntament amb vehicles convencionals amb diferents graus d'automatització. La integració amb el transport públic és una altra de les peculiaritats de la I-66, en connectar-se amb estacions de metro i amb aparcaments dissuasius, alhora que incorpora 11 quilòmetres de carril bici.

Els Estats Units és considerat com un dels mercats principals de Ferrovial al seu pla Horizon 24 i és, a més, el de més volum d'ingressos. L'empresa compta amb un total de cinc Managed Lanes: la LBJ, NTE i NTE 35 W, a Texas; I-77, a Carolina del Nord, i la I-66, a Virgínia.

Noticias relacionadas

contador