• El grup de construcció, serveis i concessions competeix contra altres dues ofertes en el procés de privatització d'aquesta infraestructura
Ferrovial

Ferrovial somia en gran i ara s'ha proposat gestionar, per primera vegada, un aeroport fora d'Europa. Amb aquesta idea ha licitat en el concurs que s'ha posat en marxa per adjudicar la gestió de l'aeroport de Westchester Country, a l'Estat de Nova York (EUA).

  • 28,92€
  • 0,28%

Segons han confirmat fonts del grup de construcció, serveis i concessions espanyols, Ferrovial competeix contra altres dues ofertes en el procés de privatització d'aquesta infraestructura, que presta serveis d'aviació comercial i general, així com un servei d’aerolínia.

Fonamentalment, l'aeròdrom serveix de base per a vols privats ja que, segons han informat aquestes mateixes fonts i recull Europa Press, la zona on s'ubica, a la frontera amb l'Estat de Connecticut, és un lloc de residències de vacances d'elevat nivell econòmic. Després de quedar-se amb la gestió dels aeroports de Heathrow (Londres), Aberdeen, Glasgow i Southampton al Regne Unit, l'aeroport de Westchester es convertiria en el primer aeroport gestionat per Ferrovial fora d'Europa.

INTERÈS PER LA GESTIÓ D'AEROPORTS ALS EUA

Ferrovial, que es va fer càrrec de la remodelació de la principal terminal de l'Aeroport Internacional de Denver fa poc més d'un any, no descarta entrar a altres concursos que es presentin per gestionar més aeroports. És el cas dels aeroports de Sant Lluís Lambert (Estat de Missouri) i l'Aeroport de Nashville (Estat de Tennessee), segons les informacions publicades aquest dimarts pel diari El Economista, que també avançava la licitació de Ferrovial per la gestió de Westchester Country.

Segons han informat fonts de la companyia, la constructora veu amb interès l'obertura dels negocis d'aquestes infraestructures al capital privat. Conscients que no es tracta d'un mercat que presenti oportunitats de manera tan habitual, afirmen que valoraran presentar ofertes si finalment acaben sortint en concurs.

En tot cas, aclareixen que tant Sant Lluís Lambert com Nashville encara no han definit el seu pla privatitzador, el tipus de concessió que sortirà al mercat no hi ha ni data per a això. En el cas de Saint Louis, per exemple, està previst que tingui lloc el procés de qualificació, durant el qual les companyies interessades hauran de presentar les seves credencials per poder optar a un potencial concurs, segons han comentat aquestes mateixes fonts de Ferrovial.

Noticias relacionadas

contador