berrocal_sevilla_espana_scaled
Ferrovial

Ferrovial, a través de l'àrea Energy Solutions de la seva divisió de Construcció, construirà una planta solar fotovoltaica amb una potència de 200 megawatts pic a Badajoz (Espanya) per més de 100 milions d'euros, segons ha avançat la companyia en una nota de premsa.

  • 28,92€
  • 0,28%

El projecte, que rep el nom de Renopool, s'executarà sota la modalitat clau a mà. L'abast dels treballs comprèn les tasques d'enginyeria, construcció i engegada de la planta, a més de la seva operació i manteniment durant els primers dos anys. El termini d'execució de les obres és de 14 mesos, període durant el qual generarà uns 500 llocs de treball directes i indirectes.

La futura planta comptarà amb 350.000 mòduls fotovoltaics bifacials i tindrà una producció anual estimada de 400 GWh, energia suficient per abastir 118.100 llars durant cada any.

En línia amb el seu pla Horizon 24 –que aposta per la creació de negocis complementaris a la seva activitat–, Ferrovial ha creat, dins de la seva divisió de Construcció, l'àrea d'Energy Solutions. Aquesta àrea exercirà un paper important en l'estratègia ESG de la companyia i es concentrarà en la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització.

S'estima que Renopool reduirà les emissions de CO2 en 65.920 tones mètriques anuals, posant una vegada més en relleu el compromís de l'empresa amb la seva aposta per les energies renovables i el medi ambient.

Aquest nou contracte se suma a altres projectes de la companyia al sector de la generació d'energia renovable, com la construcció clau a mà (full EPC) de la planta solar fotovoltaica El Berrocal de 50 MW a Sevilla (Espanya), la construcció de dos projectes d'energia solar fotovoltaica a Andalusia amb una inversió de 75 milions d'euros o la construcció de la planta eòlica de Cabo Leones (Xile).

Així mateix, Ferrovial està treballant per impulsar el desenvolupament de l'energia eòlica marina, cosa que ajudarà el país a assolir els seus objectius energètics. Espanya ha establert un full de ruta per convertir-se en un mercat líder en eòlica flotant a Europa, fixant com a objectiu obtenir una capacitat de 3 gigawatts (GW) fins al 2030.

Fins ara, Ferrovial ha expressat el seu interès per cinc parcs eòlics al país amb una capacitat instal·lada de 2.250 MW. En concret, l'empresa planeja construir aquestes infraestructures a les costes de Lugo, Pontevedra, Girona, Màlaga i Gran Canària, a una distància d'entre 11 i 30 quilòmetres de la costa.

Noticias relacionadas

contador