ep north tarrant express unalas autopistasferrovialtexas
FERROVIAL - Archivo
28,92€
  • 0,08€
  • 0,28%

Ferrovial, a través d'un consorci liderat per la seva filial d'autopistes Cintra, construirà i operarà la nova ampliació de l'autopista North Tarrant Express a Texas (EUA) per 910 milions de dòlars (equivalents a 813 milions d'euros). Ferrovial Agroman serà l'encarregat del disseny i construcció d'aquest nou tram, segons ha informat la companyia aquest dilluns.

Els treballs previs de construcció ja s'estan realitzant i es preveu que l'autopista obri al trànsit a finals de 2023. La concessió finalitzarà al 2061. El projecte, el tancament financer s'acaba de produir, es finançarà mitjançant una combinació de capital aportat pels socis, 160 milions de dòlars i l'emissió de PAB, per un total de 750 milions de dòlars.

El consorci, NTE Mobility Partners Segments 3 LLC, inclou també al fons Meridiam i la firma financera especialitzada en gestió de fons de pensions APG.

L'acord comprèn l'actuació sobre un tram de 6,7 milles (prop de 11 quilòmetres) de carretera. Es renovaran els carrils ja existents, que seguiran sent lliures de peatge, i es construiran dos carrils de peatge Managed Lanes per sentit, a més dels carrils d'incorporació.

Aquest és el quart projecte de Managed Lanes que Cintra gestiona a la regió de Dallas-Fort Worth, una de les més dinàmiques i de major creixement demogràfic dels Estats Units. La companyia ja opera a la regió la LBJ Express, la North Tarrant Express (NTE) i la NTE 35W, l'ampliació de la NTE (segments 3A i 3B).

contador