ep maquinaria de webber ferrovial
FERROVIAL

El Consorci Anell Vial Perifèric format per Ferrovial, Acciona i Sacyr ha estat seleccionat per desenvolupar el projecte Anell Vial Perifèric de Lima (Perú) sota el format de concessió amb una inversió de 3.400 milions de dòlars (a prop de 3.131 milions d'euros), segons ha informat Ferrovial aquest divendres mitjançant un comunicat. Aquesta quantitat inclou aportacions de fons públics per part de lAdministració. Dins del consorci encarregat del projecte, Ferrovial, a través de la filial d'autopistes Cintra, hi té una participació del 35%, mentre que Sacyr i Acciona compten amb un 32,5% cadascuna.

  • 123,20€
  • -0,56%
  • 37,08€
  • -0,86%
  • 3,74€
  • -0,21%

L'Agència de Promoció de la Inversió Privada del Perú, ProInversió, va donar a conèixer aquesta adjudicació aquest dijous, 4 d'abril, després de la finalització del termini de noranta dies en què altres empreses interessades podien participar a la Declaratòria d'Interès. L'Anell Vial Perifèric s'integra a l'esquema de planificació d'infraestructura viària de Lima a nivell local, regional i nacional, i el seu objectiu és resoldre els desafiaments que planteja la mobilitat a la capital peruana i a zones properes.

Aquest projecte comprèn el disseny, el finançament, la construcció, la gestió i el manteniment d'una autopista urbana de peatge de 34,8 km. La nova ruta connectarà 11 districtes de Lima Metropolitana i un del Callao i beneficiarà 4,5 milions d'habitants. El projecte comptarà amb vies laterals lliures de peatge en ambdós sentits al llarg del trajecte principal que facilitaran la connectivitat a la ciutat.

Es calcula que el projecte generarà més de 70.000 llocs de treball, tant directes com indirectes, en la seva etapa de construcció, dels quals 5.000 llocs hi estarien directament associats. Durant la seva operació, s'anticipa la creació de 20.000 llocs de treball anuals, entre directes i indirectes.

L'Anell Vial Perifèric incorporarà també la tecnologia més avançada, segons ha informat Ferrovial, incloent-hi sistemes de Gestió de la Informació de Disseny (BIM) i de Gestió d'Actius i Sistemes Intel·ligents de Transport (ITS).

L'operació de la ruta s'efectuarà sota un model d'Associació Públic-Privada (APP) cofinançada, de manera que els ingressos dels peatges cobriran els costos d'operació i manteniment i recolzaran parcialment la inversió inicial. El terme de la concessió s'ha definit en 30 anys des de la signatura del contracte, o fins a assolir el valor present d'ingressos per peatge (VPIP) assenyalat. El contracte preveu la possibilitat d'estendre el període de concessió si el VPIP no s'ha assolit en 30 anys.

Noticias relacionadas

contador