ep javier hernani consejero delegado de bme en el curso de economia de apie y bbva en la uimp
APIE - Archivo

Euronext ha confirmat que no llançarà una contraopa per BME per competir amb l'opa llançada pel grup suís SIX. "Després d'una acurada consideració, Euronext anuncia avui que no té la intenció de fer una oferta per BME", ha explicat la companyia en un comunicat.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

"Euronext considera que els termes financers d'una oferta competitiva potencial, malgrat les importants sinergies potencials, no serien compatibles amb la creació de valor i el rendiment adequat del capital invertit pels accionistes d'Euronext", ha afegit el grup.

"Euronext segueix compromès amb la seva ambició de construir la infraestructura líder del mercat paneuropeu i aprofitar oportunitats de creixement atractives en línia amb la seva disciplina financera. El sòlid rendiment operatiu, el desplegament disciplinat de capital i el model federal obert continuen sent característiques clau de la nostra estratègia", ha conclòs.

L'anunci d'Euronext arriba quatre dies després que dijous passat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) autoritzés l'adquisició del 100% del capital de BME per part de Six Group, gestor de la Borsa de Zuric, per un màxim de 2.793 milions d'euros, 33,4 euros per acció.

Dos dies abans, el Consell de Ministres també va donar 'llum verda' a aquesta operació, en entendre que els termes s'ajusten a les normes vigents i considerar suficient el contingut del dossier explicatiu.

A més de la seva competitiva oferta, Six es va comprometre a garantir el manteniment de l'activitat de les infraestructures de mercat afectades i la continuïtat del mercat de valors espanyol com a mecanisme de finançament empresarial. En concret, es va comprometre a mantenir durant almenys deu anys la seu, el lloc de direcció efectiva i la capacitat operativa substancial de la borsa de valors espanyola.

Six va llançar al novembre la seva OPA per BME després de confirmar-se converses preliminars entre la borsa espanyola i Euronext per a una potencial operació d'adquisició de la totalitat del capital social de la primera per part de la segona, sense que s'hagués pres cap decisió.

Noticias relacionadas

contador