champagne espumoso espumante champana chile

Malgrat que dia a dia l'oferta escumosos s'amplia, les vinyes xilenes es preparen per a un mercat que -diuen- té molt espai per créixer.

És per això que el focus de les seves estratègies del proper any estarà posat en aquest tipus de vins, per satisfer la major exigència que han desenvolupat els consumidors en els últims anys.

El gerent general d’Undurraga, Ernesto Müller, explica al Diario Financiero, que l’augment de les vinyes que fan escumosos ha donat bons resultats a la indústria, afavorint la diversitat d’oferta d’orígens, estils, formats i qualitat.

El gerent general de Viña Miguel Torres, Jaime Valderrama, destaca que les tendències per accedir a productes de qualitat i amb valor afegit únic, és un diferenciador clau”, explica. En el cas d’aquesta vinya disposen de certificació de comerç just.

“La tendència mundial per part dels consumidors és a la preferència d’aquest tipus de productes i empreses, a més per a nosaltres és un pilar estratègic”, afegeix l’executiu.

A Viña Santa Rita destaquen la desestacionalització del consum. “Això s’entén ja que moltes persones consideren els escumosos com aperitiu o per barrejar-los amb altres licors. Malgrat això, desembre és el mes més significatiu quant a vendes, amb augments que van des de 8 o 10 vegades més que els mesos anteriors”, detallen.

Quant a Viña Casa Silva aposten per duplicar vendes de desembre a causa del llançament que va realitzar el març passat, de dos nous formats.

El mercat total d’escumosos encara és petit, però va en augment. En total mou uns 60 US$ milions. Depenent del focus i la mida de les vinyes, aquest producte pot representar entre 20% i 50% de les seves vendes.

Per a les vinyes nacionals, desembre és el mes que concentra prop d’un terç del total de les seves vendes d’escumosos en un any, tot i que fins fa menys d’una dècada aquest mes representava el 60%.

Projeccions

El gerent general d’Undurraga diu que el proper any sorprendran amb innovació i nous productes. El 75% de la producció es queda en el mercat intern i la resta s’exporta a 40 països.

A Miguel Torres esperen seguir creixent i també sumaran nous productes.

Santa Rita s’hi unirà amb diversos restaurants de la capital per promocionar les seves línies. “El rol de l’escumós és focus en la nostra estratègia durant els anys i el 2016 ho seguirà sent”, van dir.

A Casa Silva tenen diferents activitats per apropar aquest producte als consumidors i donar més visibilitat als escumosos.

contador