santander

Banco Santander ha plantejat als sindicats un ajust màxim de 1.200 empleats a Espanya, la qual cosa suposa una reducció del 5% de la plantilla i el tancament de 450 oficines, segons han informat fonts de les negociacions, que confirmen l'exclusiva avançada per Bolsamanía dijous.

El pla d'ajust, que va avançar en exclusiva Bolsamanía, consisteix en el tancament de 450 oficines i un ajust de personal tant en aquestes sucursals com en els serveis centrals.

L'entitat, que va comunicar als sindicats les seves intencions la setmana passada, s'ha reunit aquest dimecres amb els representants dels treballadors, i els ha fet arribar les primeres xifres.

Fonts del procés expliquen a Bolsamanía que l'ajust de plantilla serà d'un màxim de 1.200 treballadors, el 5% del total a Espanya. No obstant això, aclareixen que es volen evitar els acomiadaments. La idea, per tant, és que la retallada de personal es faci a través de prejubilacions i baixes incentivades.

Cap a les 16.05 hores, les accions de Santander cauen un 0,2%, fins a 3,643 euros.

CONTINUARAN LES NEGOCIACIONS

La d'aquest dimarts va ser la primera reunió clau, però ni molt menys serà l'última. En els propers dies representants de la direcció i dels treballadors tornaran a asseure's a negociar. De fet, els sindicats esperen que la xifra aportada inicialment pel banc pugui rebaixar-se abans d'aconseguir un acord definitiu.

Persones coneixedores de les negociacions expliquen a Bolsamanía que no hi ha terminis predefinits, però sí que s’espera poder concretar l'ajust amb els representants sindicals durant les properes setmanes.

La reunió va començar a les 11.00 hores, amb les expectatives dels sindicats que Santander oferís prejubilacions a partir dels 55 anys amb un 70% del salari com va passar amb l'absorció de Banesto, segons recull Europa Press.

TRANSFORMACIÓ DIGITAL

Els bancs viuen un nou paradigma, en el qual la digitalització sembla que és el camí seguit per la majoria en un context en què diverses veus del sector han alertat de la pressió que suposen per als seus marges els tipus baixos del Banc Central Europeu (BCE); fins i tot hi ha executius que adverteixen que desincentiven l'estalvi. Això coincideix amb un escenari de creixement econòmic lent en el qual la indústria s'ha d'enfrontar a nous competidors que sorgeixen amb les noves tecnologies.

Santander busca fer passos en aquest sentit per continuar sent referència en el model bancari espanyol, i el primer va ser la reducció del nombre d'alts directius un 23% durant el 2015, a més d’un ajust del nombre de divisions de 15 a 10 per simplificar l'estructura corporativa.

Així doncs, l'entitat durà a terme una transformació comercial per fer que el banc sigui més eficient, tal com va avançar dijous Bolsamanía i es van fer ressò després els mitjans econòmics i generalistes a través de notes de premsa dels sindicats que van confirmar la informació. El canvi inclou inversions en les capacitats digitals per millorar el servei a través de mòbil, ordinadors, telèfons i fins i tot caixers automàtics.

contador