ep brje ekholm presidente y director ejecutivo de ericsson en el mobile world congress mwc de
ERICSSON - Archivo

Ericsson ha arribat a un acord per a adquirir el proveïdor estatunidenc de solucions sense fils 4G i 5G per a empreses Cradlepoint per un import en efectiu de 1.100 milions de dòlars (uns 927 milions d'euros), segons ha informat aquest divendres en un comunicat.

La companyia tecnològica sueca ha assegurat que aquesta operació serà "clau" per a la seva estratègia actual de capturar quota de mercat en el segment de 5G per a empreses, de ràpida expansió. A més, ha recalcat que Cradlepoint completa la seva cartera pròpia de solucions per a aquest mercat. En aquest sentit, Ericsson reconeix que l'oferta combinada crearà "noves i valuoses fonts d'ingressos" de clients en generar serveis complets habilitats de 5G per a empreses i impulsar el retorn de les inversions en la xarxa.

Una vegada es tanqui l'operació, prevista per a finals del quart trimestre de 2020 després d'obtenir les aprovacions reguladores, Cradlepoint es convertirà en una subsidiària d'Ericsson que formarà part de l'àrea de Tecnologies i Nous Negocis. La nova filial porta més d'una dècada treballant amb Ericsson als Estats Units, des del llançament del 4G en aquest país.

Cradlepoint continuarà operant amb la seva marca actual i les seves més de 650 empleats mantindran els seus llocs de feina a la companyia, que té la seva seu a Boise (Idaho), un centre de recerca i desenvolupament en Silicon Valley i oficines comercials al Regne Unit i Austràlia.

Cradlepoint va aconseguir el 2019 una vendes de 1.200 milions de corones (115 milions d'euros) amb un marge brut del 61%. L'operació de compra tindrà un impacte negatiu de l'1% al 2021 i 2022 en els marges operatius d'Ericsson, la meitat del qual està relacionat amb l'amortització d'actius intangibles, però generarà flux de caixa operatiu des de 2022.

"Les adquisicions pròximes a la cartera són una part integral de la nostra estratègia comunicada anteriorment. L'adquisició de Cradlepoint complementa les nostres ofertes existents i és clau per a la nostra estratègia d'ajudar els clients a augmentar el valor de les seves inversions en la xarxa 5G", ha afirmat el president i director executiu d'Ericsson, Börje Ekholm.

Noticias relacionadas

contador