ep ercros culmina la ampliacion de la planta de cloro-sosa de vila-seca i
ERCROS - Archivo

Ercros preveu obtenir un resultat brut d'explotació (EBITDA) d'entre 20 i 25 milions d'euros durant el primer semestre d'enguany, comparat amb 29,7 milions d'un any abans, i un benefici d'entre 2 i 5 milions d'euros, per sota dels 10,5 milions obtinguts durant el primer semestre de 2019.

  • 3,55€
  • 0,14%

D'aquesta manera, la companyia reduiria el seu benefici entre un 80,9% i un 52,4%, respectivament, sobre el que va aconseguir entre gener i juny de l'any passat.

La companyia estima la caiguda del volum de vendes dins del rang entre el 10% i el 15% i la de la facturació dins del rang d'entre el 15% i 25%.

Aquests descensos es veuen parcialment compensats per un augment del marge de contribució de l'empresa, que estima dins del rang d'entre el 35% i 40% enfront d'un 32,8% del primer semestre de 2019.

La firma ha revisat l'estimació sobre la base dels resultats tancats al mes d'abril i la visibilitat del mercat al maig i juny.

"A causa de la incidència de la Covid-19, aquesta visibilitat es veu entorpida per alts nivells d'incertesa, que ens obliguen a expressar les nostres estimacions en termes de rangs relativament amplis", ha explicat.

En aquest sentit, la firma ha precisat que els límits dels rangs de l'estimació de l'EBITDA i el benefici augmentarien en uns 8 milions d'euros (2 milions de despeses directes i 6 milions de lucre cessant) si els efectes de la Covid-19 no s'haguessin produït.

"Si els plans de finalització del confinament a nivell mundial s'executen amb èxit, Ercros espera, al llarg del segon semestre, una recuperació del seu nivell d'activitat i resultats", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador