• El grup industrial estima que l'ajust de personal tindrà un cost estimat d’11 milions
  • Aquest acomiadament es deu al tancament de les plantes de producció de clor
ep planta dercros
ERCROS

El grup industrial Ercros i els representants dels treballadors han arribat aquest dimarts a un acord per a l'acomiadament de 105 treballadors, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquesta retallada de plantilla s'inclou a la reestructuració de personal derivada de la prohibició europea d'usar la tecnologia de mercuri durant el procés de producció de clor.

  • 3,52€
  • -0,14%

En concret, aquests 105 treballadors es desglossen en 43 que pertanyen a la fàbrica de Flix; 34, a la fàbrica de Cardona; i 28, al Complex de Tarragona. Segons les dades de 2016, Ercros compta amb una plantilla de 1.357 treballadors, per tant, aquest ajust afectarà a prop del 7% dels seus treballadors. Al seu comunicat, la companyia indica que l'ajust de personal tindrà un cost estimat d’11 milions d'euros.

"Segons el pla social que acompanya l'acord, totes les persones que vegin extingit el seu contracte tindran l'oportunitat de ser recol·locades en altres centres del Grup en virtut de les 149 sol·licituds de jubilació parcial voluntària que ha rebut", informa la companyia al seu comunicat.

Ercros explica que l'objectiu del pla social és promoure la màxima recol·locació possible, l'acord contempla un paquet d'indemnitzacions addicionals a la indemnització bàsica que percebran els treballadors afectats (20 dies per any treballat, amb un màxim d'1 any), que "pot arribar a fins als 33 dies per any treballat, amb un màxim de 2 anualitats més 14.000 euros, per als que l'acceptació de l'oferta de treball d'Ercros els suposi canviar de residència", exposa el grup industrial.

D'altra banda, la companyia indica que les persones que no optin per no acceptar l'oferta de recol·locació, si aquesta implica un canvi de residència, "se'ls ha d'abonar un import addicional en funció de la distància entre el centre ofert i el seu centre de treball actual, fins a un màxim de 20.000 euros", apunta.

Al seu comunicat a la CNMV, Ercros indica que els primers contractes s'extingiran a partir de l’11 de decembre de 2017, que és la data en què ha de cessar l'activitat de les plantes afectades per la prohibició, i els últims al 31 de desembre de 2019, que és quan es preveu que finalitzarà el desmantellament de les instal·lacions tancades.

Noticias relacionadas

contador