ep autopista m-12 eje aeropuerto
OHL - Archivo

Endesa s'ha adjudicat el subministrament d'electricitat d'origen 100% renovable a les nou autopistes de peatge rescatades per l'Estat i que gestiona Seittsa, una empresa pública del Ministeri de Transports, en un contracte per import de 4,36 milions d'euros.

  • 16,95€
  • 0,06%

La companyia que dirigeix José Bogas ha obtingut la factura de la llum d'aquestes vies per un període de dos anys, prorrogable per un tercer, després d'un concurs públic al qual van concórrer un total de quatre companyies, segons les dades del procés.

Amb aquesta adjudicació, el Departament que dirigeix José Luis Ábalos unifica el contracte de la llum de les nou autopistes que l'Estat va assumir després de la seva fallida en cadena durant la crisi anterior.

En virtut del contracte, Endesa aportarà a electricitat a tots els centres de Seittsa i a totes les instal·lacions de les nou autopistes, que sumen 700 quilòmetres de longitud. A més, inclouen trams lliures de peatge, com els de la M-50 de Madrid, que sumen 200 quilòmetres més.

Fins ara, cadascuna de les vies comptava amb el seu propi contracte de la llum amb diferents companyies, atès que abans de la seva fallida eren gestionades per diferents grups concessionals.

En concret, Iberdrola s'encarregava en solitari del subministrament de les radials de Madrid R-2 i R-4, de l'AP-36 Ocaña-La Roda i de la Circumval·lació d'Alacant. Aquesta mateixa companyia es repartia amb Naturgy l'aportació d'electricitat a l'AP-41 Madrid-Toledo, les altres dues radials de Madrid, la R-3 i la R-5, i a la M-12, l'autopista que connecta la capital amb l'aeroport de Barajas.

Per part seva, Endesa fins ara només era el subministrador d'una d'aquestes vies, del tram de l'AP-7 entre Cartagena i Vera.

El contracte de subministrament d'energia amb aquesta companyia per al conjunt de les vies es basarà en la modalitat de preu fix per períodes horaris per a cadascuna de les tarifes.

Aquestes nou autopistes renoven el contracte de la llum en tant, fins a l'inici de l'actual crisi i la consegüent paralització de la mobilitat, experimentaven un continu augment del trànsit impulsat per la rebaixa del preu del peatge del 30% que es va aprovar fa any i mig, que a més és gratuït durant la nit.

Noticias relacionadas

contador