ep consejero delegadoendesa jose bogas yvicepresidentabei emma n
ENDESA
18,33€
  • 0,10€
  • 0,52%

Endesa ha signat amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) el primer 'Préstec Verd' que concedeix l'entitat per finançar amb 335 milions d'euros al desenvolupament de projectes de renovables a Espanya de l'energètica.

En concret, la companyia presidida per Borja Prado finançarà amb aquest préstec la construcció de 15 parcs eòlics, amb una capacitat de 446 megawatts (MW), i tres plantes solars fotovoltaiques, amb una potència de 339 MW.

Els parcs eòlics i les plantes solars d'Endesa es construiran en diferents localitats situades en sis comunitats autònomes: Aragó, Castella-La Manxa, Castella-Lleó, Extremadura, Galícia i Múrcia.

El projecte contribuirà també a la generació d'ocupació, amb la contractació de 1.700 persones que treballaran en la construcció dels parcs durant la fase d'inversió i fins a la posada en marxa.

La signatura de l'acord ha tingut lloc aquest divendres a Madrid i ha estat subscrit per la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, i el conseller delegat d'Endesa, José Bogas.

Navarro ha assenyalat que el BEI és "el major finançador multilateral de l'acció contra el canvi climàtic, que dona suport a projectes que, com aquest, contribueixen a l'ambiciós objectiu de reduir a zero les emissions d'efecte hivernacle el 2050, invertint en la transició a energies netes. Espanya pot esdevenir un gran referent en aquest sector i el BEI hi contribuirà perquè aprofiti tot el seu potencial".

Per la seva banda, Bogas va destacar "l'esforç inversor que la companyia està realitzant i va a continuar fent en energies renovables, un compromís assumit per Endesa per impulsar un període de transició energètica que permeti avançar cap a un sistema energètic totalment descarbonitzat el 2050".

Aquest finançament facilitada pel BEI contribuirà a complir els objectius marcats pel Pla Nacional d'Acció d'Energies Renovables, que estableix que el 20% de l'energia consumida a Espanya el 2020 ha de procedir de fonts renovables.

Endesa es va adjudicar 540 MW eòlics i 339 MW fotovoltaics en les subhastes de noves instal·lacions de producció d'energia elèctrica a partir de fonts renovables realitzades a Espanya el maig i juliol de 2017, fet que suposarà una inversió de més de 800 milions d'euros fins al 2020.

UN PRÉSTEC PIONER

Tot i que el BEI ha finançat anteriorment inversions en matèria d'eficiència energètica o que fomentin la producció d'energia a partir de fonts renovables, és la primera vegada que atorga aquesta qualificació a un préstec, facilitant així que promotors com Endesa desenvolupin la seva estratègia en matèria de descarbonització, han informat les dues entitats en un comunicat conjunt.

El 'Préstec Verd BEI' finançarà operacions que compleixen íntegrament amb els requisits definits al seu programa de bons climàticament responsables ('Climate Awareness Bonds') i és, per tant, susceptible d’assignar-se a la seva cartera d'operacions de préstec finançades mitjançant l'emissió de aquests bons.

Noticias relacionadas

contador