Endesa oficinas

Endesa ha obtingut un benefici de 1.305 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un increment del 8,2% en comparació amb el mateix període de l'any anterior i d'un 22,3% una vegada eliminats els efectes extraordinaris, segons ha informat al companyia aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 18,30€
  • 0,49%

Els ingressos d'Endesa fins al setembre han ascendit a 14.107 milions d'euros, una disminució del 8,5% respecte al mateix període de 2015, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) s'ha situat en 2.869 milions d'euros, un 4,3% més i, sense extraordinaris, un 10,8% superior. El resultat net d'explotació (Ebit) s'ha incrementat un 4,4%, fins a aconseguir els 1.811 milions d'euros, i un 16,7% sense extraordinaris.

El marge brut de la companyia ha aconseguit 4.338 milions d'euros, amb un increment del 3% gràcies a la resistència del marge d'Endesa en el negoci liberalitzat.

El cash flow operatiu s'ha incrementat en 861 milions d'euros com a conseqüència, principalment, de l'evolució del capital circulant, així com del menor pagament d'impost de societats, que s'ha reduït en 328 milions. El deute financer net d'Endesa ha augmentat en "només" 641 milions a causa de la "forta" generació de cash flow.

Els ingressos d'Endesa fins el setembre han ascendit a 14.107 milions, una disminució del 8,5%

Els resultats inclouen la integració total d'Enel Green Power Espanya (EGPE) des de la data d'adquisició del 60% restant d'aquesta companyia per part d'Endesa, operació que es va realitzar el 27 de juliol de 2016.

“La fortalesa i fiabilitat de la companyia, els resultats de la qual fins a setembre permeten anticipar que la companyia complirà amb els compromisos plantejats als inversors en el seu pla estratègic. Aquest resultat s'ha aconseguit gràcies a l'estratègia de gestió del negoci, que ha aconseguit un increment del 16% en el marge del negoci liberalitzat, a l'estabilitat del negoci regulat i a l'eficàcia dels plans de contenció de costos”, ha destacat José Vogues, conseller delegat.

DEMANDA ELÈCTRICA PENINSULAR CONSTANT

Fins al setembre, la demanda elèctrica peninsular s'ha mantingut en línia amb la de l'any anterior, amb un creixement del 0,1% (-0,1% una vegada corregits els efectes de laboralitat i temperatura).

La producció elèctrica peninsular en règim ordinari d'Endesa ha descendit com a conseqüència fonamentalment de l'elevada disponibilitat d'energia eòlica i hidràulica.

En els nou primers mesos de 2016, Endesa ha aconseguit una quota de mercat del 35,2% en generació peninsular, del 43,9% en distribució i del 35,5% en vendes a clients del mercat liberalitzat.

El nombre de clients al mercat liberalitzat era de 5.338.794 al tancament del període citat, amb un augment del 5% respecte del mateix període de l'any anterior.

contador