• El nou parc s'ubicarà a l'est de la Serra da Faladoira
  • En termes percentuals, Endesa operarà el 15% de la potència eòlica instal·lada a la comunitat gallega
sede de endesa madrid

Endesa iniciarà enguany la construcció d'un parc eòlic a O Vicedo, Lugo, amb una inversió de 7,9 milions d'euros, que suposarà el tercer terreny dedicat a l'energia d'aquest tipus de la companyia a la província gallega. Així ho ha informat en un comunicat, en què ha precisat que es tracta del projecte "Parque de Pena Ventosa", amb vuit megawatts (MW) de potència instal·lada.

  • 17,06€
  • 0,71%

Aquesta infraestructura se suma als parcs ja anunciats de Serra das Penas (42 MW) i Paradela (12 MW), per als quals està compromès un desemborsament d'uns 60 milions d'euros. En concret, el nou parc s'ubicarà a l'est de la Serra da Faladoira, al lloc d'O Carranco, i estarà dotat de quatre aerogeneradors de dos megawatts.

Cada molí comptarà amb rotor tripala de 90 metres de diàmetre, sobre una torre de 78 metres d'altura. "L'energia que produeixin anirà a la subestació transformadora de Pena Ventosa, que està connectada amb la de Boimente per mitjà d'una línia ja en servei", va explicar Endesa.

Amb aquest tercer projecte a la província de Lugo, "la divisió d'energies renovables d'Endesa, Enel Green Power Espanya, sumarà una inversió propera als dels 67,9 milions el reactivat sector eòlic gallec, després que la companyia estigués des de 2006 sense construir projectes a la comunitat", destaca l'empresa.

En termes percentuals, Endesa operarà el 15% de la potència eòlica instal·lada a la comunitat gallega.

Noticias relacionadas

contador