endesa cuatro logo bueno
17,06€
  • 0,12€
  • 0,71%

Endesa va registrar un benefici net de 176 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un descens del 85% respecte als guanys de 1.193 milions d'euros del mateix període de l'exercici anterior, després de realitzar un deteriorament comptable en el valor de les seves centrals de carbó per 1.398 milions d'euros. Les accions cauen més d'un 2%.

D'aquesta manera, aquest deteriorament comptable del valor d'aquests actius producte de la decisió de l'energètica de promoure la discontinuïtat de l'activitat de les seves centrals de carbó té un impacte en el seu resultat net de 1.052 milions d'euros.

No obstant això, Endesa ha assenyalat que aquest deteriorament comptable no té impacte en el seu benefici net ordinari, que va ascendir als 1.228 milions d'euros fins al setembre, un 3% més, ni en la retribució als accionistes mitjançant el dividend.

La política de dividends de la companyia per als exercicis 2018-2020 estableix que el dividend ordinari per acció que s'acordi repartir amb càrrec a aquests exercicis serà igual al 100% del benefici ordinari net atribuït a la societat dominant als comptes anuals consolidats del grup encapçalat per aquesta societat. Per això, aquest deteriorament pel valor dels actius de carbó no tindrà impacte en el dividend amb càrrec als resultats de 2019.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) d'Endesa al tancament de setembre es va situar als 2.898 milions d'euros, amb un creixement del 4% gràcies a la bona evolució del negoci liberalitzat, que va incrementar (+18%) el seu EBITDA fins als 1.160 milions d'euros, a l'estabilitat del negoci regulat i a l'esforç de contenció dels costos fixos.

Els ingressos de l'elèctrica durant el període de gener a setembre van arribar als 14.805 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 4% respecte als obtinguts durant els nou primers mesos de 2018.

Noticias relacionadas

contador