ep proyecto de autoconsumo solar de endesa para incarlopsa
ENDESA

La filial de serveis energètics d'Endesa, Endesa X, ha engegat recentment les plantes solars fotovoltaiques de les teulades d'Incarlopsa, companyia de producció i elaboració de productes carnis porcins, ubicades a l'assecador de Corral d'Almaguer (Toledo) i a la fàbrica d'elaborats de Tarancón (Cuenca), a Castella-la Manxa.

  • 17,06€
  • 0,71%

Aquestes dues instal·lacions se sumen a les altres dues que ja van quedar connectades a la xarxa elèctrica a finals d'any: la dels assecadors de Tarancón i la d'Olias del Rey. Així, Endesa X ha completat un dels projectes d'autoconsum més rellevants i innovadors del sector.

En concret, la planta solar de l'assecador de Corral d'Almaguer va començar a operar el 8 de juny i el 22 de març passat ho va fer la de la fàbrica d'elaborats de Tarancón. Només a l'assecador s'han instal·lat al voltant de 9.970 mòduls fotovoltaics en una superfície de més de 22.000 m2, xifra que suposa cobrir l'11,5% de les necessitats energètiques de la nau.

A la fàbrica d'elaborats s'ha aprofitat el màxim de coberta disponible amb uns 3.080 mòduls fotovoltaics, abastant així 6.800 m2 i cobrint el 5% de l'energia que necessita la planta.

En total, les quatre instal·lacions compten amb una potència de 9,60 MWp i produiran anualment al voltant de 14 GWh que seran consumits íntegrament per a autoconsum a les mateixes naus, cosa que permetrà a Incarlopsa cobrir fins a un 18% de l'energia que necessita per als seus processos de producció amb energia neta i renovable.

La instal·lació d'autoconsum, juntament amb altres iniciatives d'eficiència energètica, és un dels punts clau per abordar la descarbonització a l'àmbit de les llars i de sectors productius.

contador